Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
23 Окт 2014, 13:34
dqnka написа:Здравейте.Бременна съм в 8 месец,и от 4ти месец имам обрив около носа и и по брадичката.Преди години пак имах и кожен лекар ми постави диагноза себореен дерматит.Сега личната ми лекарка каза че е пак себорея и ми изписа Дюкре Келуал.Мажа вече месец и няма никакъв ефект.С какво бихте ми помогнали?БлагодаряЧ
Здравейте, dqnka!
Можете ли да приложите снимка, в някой от е-мейлите ми?
С уважение,
д-р Виолина Тодева
23 Окт 2014, 13:35
vilimili написа:Здравейте д-р Тодева!Бих искала да попитам,има ли шампоан против пърхут,подходящ за 7г. дете?От известно време забелязвам,че в
един участък на главата си,дъщеря ми има пърхут и то доста,как да се справя?!
Здравейте, vilimili!
Можете ли да приложите снимка, в някой от е-мейлите ми? Така ще се ориентирам по-добре какъв е проблемът!
С уважение,
д-р Виолина Тодева
14 Яну 2015, 02:36
Здравейте,
на 18 годинки съм, есента на 2013 почуствах по сериозно дразнение на кожата по лицето и след няколко консултации с различни дерматолози: те бяха единодушни, че това е мазен себореен дерматит. Веднъж проведохме активна терапия и 10 дни използвах Дактакорт за лицето и Алпикорт за главата. .След това използвам Селсънблу шампоан и съм много доволна. От шампоана, който в момента използвам съм много доволна и нямам проблем с скалпа. По-сериозно е положението на личицето ми. Тъй като кожата ми е много бяла и чувствителна дерматоложката ми назначи 14 дневна активна терапия с Дактакорт, на което кожата ми реагира доста негативно - пареше и зачервяваше още повече. На вторчният преглед ми казаха въпреки това, че дерматите се е събрал. Въпреки това обаче кожата ми реагираше много на топлина, стоеше много червена и я чувстах опъната. Мисля, че поддържащата терапия (sensi bioderma H2o, Kelual ds ducray creme, sebium serum bioderma) окоза до голяма степен положителен ефект с цвета на кожата и до някаква степен успя да я успокои. Въпреки това обаче бих желала да Ви попитам дали можете да ми предложите други или допълващи тази терапия мерки и по специялно ще съм Ви много благодарна да ми кажете и Вашето мнение относно следните мерки:
- хранене: избягване на сладки, мазни, млечни продукт и увеличаването на консумацията на плодове?
- хомеопатия: използване / измиване на компреси с лайка/ компреси с невен / почистване на лицето със от краставица / използването на GinGira цинков крем или други неща? Би ли имала полза/ вреда използването на такава народна медицина и бихте ли ми дали други съвети за мерки, за да чувства кожата ми по-спокойно?
Вярвата ли, че с напредването на възрастта себорееният дерматит започва да се проявява активно по рядко с напредването на възрастта и смятате ли, че дългата употреба на тази поддържаща терапия ще успее да успокои до нормално състояние кожата? Според мен моя дерматит се влияе много от сезонните, това значи ли че всяка година ще се появява поне 2 пъти?
Благодаря Ви много предварително за Вашият отговор и споделено мнение по моят случай!
Поздрави
14 Яну 2015, 16:50
passion1 написа:Здравейте,
на 18 годинки съм, есента на 2013 почуствах по сериозно дразнение на кожата по лицето и след няколко консултации с различни дерматолози: те бяха единодушни, че това е мазен себореен дерматит. Веднъж проведохме активна терапия и 10 дни използвах Дактакорт за лицето и Алпикорт за главата. .След това използвам Селсънблу шампоан и съм много доволна. От шампоана, който в момента използвам съм много доволна и нямам проблем с скалпа. По-сериозно е положението на личицето ми. Тъй като кожата ми е много бяла и чувствителна дерматоложката ми назначи 14 дневна активна терапия с Дактакорт, на което кожата ми реагира доста негативно - пареше и зачервяваше още повече. На вторчният преглед ми казаха въпреки това, че дерматите се е събрал. Въпреки това обаче кожата ми реагираше много на топлина, стоеше много червена и я чувстах опъната. Мисля, че поддържащата терапия (sensi bioderma H2o, Kelual ds ducray creme, sebium serum bioderma) окоза до голяма степен положителен ефект с цвета на кожата и до някаква степен успя да я успокои. Въпреки това обаче бих желала да Ви попитам дали можете да ми предложите други или допълващи тази терапия мерки и по специялно ще съм Ви много благодарна да ми кажете и Вашето мнение относно следните мерки:
- хранене: избягване на сладки, мазни, млечни продукт и увеличаването на консумацията на плодове?
- хомеопатия: използване / измиване на компреси с лайка/ компреси с невен / почистване на лицето със от краставица / използването на GinGira цинков крем или други неща? Би ли имала полза/ вреда използването на такава народна медицина и бихте ли ми дали други съвети за мерки, за да чувства кожата ми по-спокойно?
Вярвата ли, че с напредването на възрастта себорееният дерматит започва да се проявява активно по рядко с напредването на възрастта и смятате ли, че дългата употреба на тази поддържаща терапия ще успее да успокои до нормално състояние кожата? Според мен моя дерматит се влияе много от сезонните, това значи ли че всяка година ще се появява поне 2 пъти?
Благодаря Ви много предварително за Вашият отговор и споделено мнение по моят случай!
Поздрави
Здравейте, passion1!
Можете ли да приложите снимка, в някой от е-мейлите ми? Така ще се ориентирам по-добре какъв е проблемът!
Себорейният дерматит е състояние, което е напълно възможно да се обостря в някои месеци, особено есен!
Относно народната медицина или GinGira не Ви препоръчвам, защото само може да влоши състоянието.
Относно храненето съм на мнение, че балансирано и правилно хранене е винаги полезно!
С уважение,
д-р Виолина Тодева
25 Фев 2015, 00:34
Привет!Няколко пъти посещавах дерматологичен (кожен) кабинет,поставената ми диагноза е себореен дерматит.Препорьчваните ми до сега медикаменти са:ЕлоКом крем,Тридерм крем,Дипрогента и подобни,както и лосиони за лице и коса,имат ефект само по време на тяхното ползване.Един ден,ако пропусна да си третирам кожата на лицето най-вече нищо,но ако три или повече дни не го мажа...край ..започват зачервяване,болка,парене,лющене и все едно никога не сьм си мазала лицето с нищо.Има ли начин да се излекувам,а не само да се поддържам с подобни медикаменти. А що се отнася до косата ми:пълна с пьрхот,суха,изтощена,без блясък и мекота,по принцип ми е гъста и чуплива,а разресването е кошмар за мен,още на третия ден ми е адски заплетена и все едно никога не сьм я ресала.Благодаря Ви предварително!
25 Фев 2015, 13:18
vas_87 написа:Привет!Няколко пъти посещавах дерматологичен (кожен) кабинет,поставената ми диагноза е себореен дерматит.Препорьчваните ми до сега медикаменти са:ЕлоКом крем,Тридерм крем,Дипрогента и подобни,както и лосиони за лице и коса,имат ефект само по време на тяхното ползване.Един ден,ако пропусна да си третирам кожата на лицето най-вече нищо,но ако три или повече дни не го мажа...край ..започват зачервяване,болка,парене,лющене и все едно никога не сьм си мазала лицето с нищо.Има ли начин да се излекувам,а не само да се поддържам с подобни медикаменти. А що се отнася до косата ми:пълна с пьрхот,суха,изтощена,без блясък и мекота,по принцип ми е гъста и чуплива,а разресването е кошмар за мен,още на третия ден ми е адски заплетена и все едно никога не сьм я ресала.Благодаря Ви предварително!

Здравейте, vas_87!
Себорейният дерматит при възрастни е хронично състояние и изисква непрекъснати грижи за кожата и скалпа! Това, което Вие използвате са лекарства и те са само за острия период. След това се преминава към подходяща козметика!
За съжаление не мога да Ви бъда полезна без да съм запозната в детайли с проблема при Вас!
С уважение,
д-р Виолина Тодева
11 Юли 2015, 12:21
Здравейте,
От много години имам проблем с раздразнение на кожата на главата. Преди около година дерматолог ми постави диагноза "себореен дерматит". Продуктите които ми бяха изписани, действаха временно. Проблема се появява през определено време. Използвал съм различни шампоани и сапуни (катранен), които също дават временен резултат. Познати ми препоръчаха да пробвам "Дайвобет" гел. По принцип той е за псориазис, но те са го използвали при себореен дерматит и им е помогнал. Мога ли да го използвам, ако не какво бихте ми препоръчали?
Благодаря предварително!
25 Авг 2015, 13:55
stefanovmartin написа:Здравейте,
От много години имам проблем с раздразнение на кожата на главата. Преди около година дерматолог ми постави диагноза "себореен дерматит". Продуктите които ми бяха изписани, действаха временно. Проблема се появява през определено време. Използвал съм различни шампоани и сапуни (катранен), които също дават временен резултат. Познати ми препоръчаха да пробвам "Дайвобет" гел. По принцип той е за псориазис, но те са го използвали при себореен дерматит и им е помогнал. Мога ли да го използвам, ако не какво бихте ми препоръчали?
Благодаря предварително!
Здравейте, stefanovmartin!
Дайвобет е лекарство и без преглед не бих могла да Ви го препоръчам!
Себорейният дерматит при възрастни е хронично състояние и изисква непрекъснати грижи за кожата и скалпа! Това означава след периода на лечение да преминете към подходяща козметика, която да не спирате за много дълъг период от време! Дори и фона на профилактика при някои хора настъпва обостряне!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
С уважение,
д-р Виолина Тодева
23 Сеп 2015, 10:37
Здравейте д-р Тодева? Мой близък страда от себореен дерматит, той е на 21 години. Искам да попитам за това заболяване кое е по - добре да се бръсне всеки ден или трябва това да става на по- голям интервал от време?
24 Сеп 2015, 10:47
Здравейте! Страдам от себорея от няколко години. Засегнати са веждите, вътрешната част на ушите, които непрекъснато се люспят, участъците покрай ушите, дясната част на косата от зад, където формата на себорея е най тежка, и започва да се люспи дори веднага след измиването на косата и слабинните части. Третирам веждите и ушите с Triderm по предписание на лекар, като симптомите изчезват и се появят на следващият ден след като спра употребата на медикамента. Косата мажа с една емулсия за суха кожа за коса но няма ефект. Може ли да ме посъветвате как мога да се справя със себореята? Благодаря предварително!