Себореен дерматит и себорея онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Себореен дерматит и себорея онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Monikkk » 29 Окт 2015, 01:35

Здравейте д-рТодева.
От август месец започнаха да ми се появяват пъпки по цялото лице,после пъпките се поизчистиха,но започнаха да се появяват около носа,устата и брадичката(нещо като екзема-ситни червени и обли пъпчици,а отдолу кожата е червена.Винаги съм имала хубава кожа(на 26г съм)
Правиха ми епикутанен тест(европейска серия),алергична съм към никел,кобалт,ланолин,катон,калиев бихромат.Казаха че съм с чувствителна кожа и имам периорален дерматит.Предписаха ми Елидел,паста за зъби без флор,Авен толеранс екстрийм,авен цикалфакт.Понеже споменах,че в нас сме в ремонт казаха че от това ми е обрива и не трябва да живея в скоро ремонтирана стая,да съм излезнала от вкъщи за 4 дена и съм щяла да видя подобрението.Е преместих се да живея при баба ми вече 4 седмица-ефект 0.Направих и козметичната серия,лека алергия към бензил алкохол.
Направих консултация с друг дерматолог,той каза че имам себореен дерматит.Предписа ми Кеулал ДС(който взех) и Протопик който не взех.Не знам с каква диагноза съм реално и какво трябва да е лечението ми дали с Протопик или с Елидел или с нещо друго.Прочетах,че може да е на хормонална основа,какви изследвания трябва да си направя?Възможно ли е да е липса на витамини?
От 2 години ползвам за лице и тло крема на Авен Триксера,а за тяло и шампоан А-дерма(зелената серия)От седмица си мия ли ето с боров катранен сапун(не виждам резултат)От 4-5 дена забелязвам че ми излизат червени пъпчици около очите и под тях,по блузите и се претеснявам.
Monikkk

Мнениеот Dr Violina Todeva » 10 Ное 2015, 12:32

Десислава Иванова написа:Здравейте д-р Тодева? Мой близък страда от себореен дерматит, той е на 21 години. Искам да попитам за това заболяване кое е по - добре да се бръсне всеки ден или трябва това да става на по- голям интервал от време?

Здравейте!

Проблемът не е толкова в бръсненето, колкото в това че трябва да се използва подходяща козметика!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 10 Ное 2015, 12:37

Daniela1 написа:Здравейте! Страдам от себорея от няколко години. Засегнати са веждите, вътрешната част на ушите, които непрекъснато се люспят, участъците покрай ушите, дясната част на косата от зад, където формата на себорея е най тежка, и започва да се люспи дори веднага след измиването на косата и слабинните части. Третирам веждите и ушите с Triderm по предписание на лекар, като симптомите изчезват и се появят на следващият ден след като спра употребата на медикамента. Косата мажа с една емулсия за суха кожа за коса но няма ефект. Може ли да ме посъветвате как мога да се справя със себореята? Благодаря предварително!

Здравейте!

Себорейният дерматит е хроничен проблем и като такъв след курса на лечение е задължителна профилактиката с подходяща козметика и тъй като се развива резистентност, тя трябва да се сменя. За съжаление при Вас са засегнати няколко участъка и ми е трудно без преглед да Ви кажа какво да правите!
Имайте предвид, че като си вземате козметика нека тя да бъде от марките, които се предлагат в аптеките и да е предназначена за себорея. Използването на Тридерм постоянно не е решение, защото по-този начин проблемът хронифицира още повече!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 11 Ное 2015, 10:02

Monikkk написа:Здравейте д-рТодева.
От август месец започнаха да ми се появяват пъпки по цялото лице,после пъпките се поизчистиха,но започнаха да се появяват около носа,устата и брадичката(нещо като екзема-ситни червени и обли пъпчици,а отдолу кожата е червена.Винаги съм имала хубава кожа(на 26г съм)
Правиха ми епикутанен тест(европейска серия),алергична съм към никел,кобалт,ланолин,катон,калиев бихромат.Казаха че съм с чувствителна кожа и имам периорален дерматит.Предписаха ми Елидел,паста за зъби без флор,Авен толеранс екстрийм,авен цикалфакт.Понеже споменах,че в нас сме в ремонт казаха че от това ми е обрива и не трябва да живея в скоро ремонтирана стая,да съм излезнала от вкъщи за 4 дена и съм щяла да видя подобрението.Е преместих се да живея при баба ми вече 4 седмица-ефект 0.Направих и козметичната серия,лека алергия към бензил алкохол.
Направих консултация с друг дерматолог,той каза че имам себореен дерматит.Предписа ми Кеулал ДС(който взех) и Протопик който не взех.Не знам с каква диагноза съм реално и какво трябва да е лечението ми дали с Протопик или с Елидел или с нещо друго.Прочетах,че може да е на хормонална основа,какви изследвания трябва да си направя?Възможно ли е да е липса на витамини?
От 2 години ползвам за лице и тло крема на Авен Триксера,а за тяло и шампоан А-дерма(зелената серия)От седмица си мия ли ето с боров катранен сапун(не виждам резултат)От 4-5 дена забелязвам че ми излизат червени пъпчици около очите и под тях,по блузите и се претеснявам.

Здравейте, Monikkk!

Можете ли да приложите актуални снимки?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот vannito » 12 Ное 2015, 12:01

Здравейте!
Искам да попитам GinGira® Zinc Pyrithione спрей може ли да се използва при бременни?
vannito

Мнениеот Dr Violina Todeva » 18 Ное 2015, 10:53

vannito написа:Здравейте!
Искам да попитам GinGira® Zinc Pyrithione спрей може ли да се използва при бременни?

Здравейте, vannito!

Какъв е проблемът, който имате? Възможно е този продукт да не е най-подходящ за вас!
По принцип няма посочени противопоказания!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот dani_st » 19 Ное 2015, 14:51

Здравейте,д-р Тодева.
Днес отидох до аптеката да си закупя шампоан Кетозал, който ми препоръчахте. Обаче аптекарката ми предложи и препоръча друг шампоан НОВ(поне за мен) - Медикет превент. Доста се поколебах дали да пробвам от похваления от аптекарката шампоан, но се въздържах и реших първо да се посъветвам с вас.
Какво е вашето мнение за шампоана Медикет превент?
Мога ли да го пробвам за себорея и особенно за бързо омазняване на косата?
dani_st

Мнениеот Dr Violina Todeva » 24 Ное 2015, 11:32

dani_st написа:Здравейте,д-р Тодева.
Днес отидох до аптеката да си закупя шампоан Кетозал, който ми препоръчахте. Обаче аптекарката ми предложи и препоръча друг шампоан НОВ(поне за мен) - Медикет превент. Доста се поколебах дали да пробвам от похваления от аптекарката шампоан, но се въздържах и реших първо да се посъветвам с вас.
Какво е вашето мнение за шампоана Медикет превент?
Мога ли да го пробвам за себорея и особенно за бързо омазняване на косата?

Здравейте!

Двата шампоана нямат еднакъв състав и не са идентични!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот nikola9898 » 23 Фев 2016, 20:49

Здравейте д-рТодева.
На 17г. съм и имам зачервяване,сърбеж и пърхут по главата, появи се когато бях на 13-14г. Също така ми е много мазна кожата на лицето и всеки ден трябва да я почиствам с розова вода. Ходил съм на дерматолог,но шампоаните където ми ги преписва ми помагат временно и пак се появява пърхута и сърбежа по главата.Какво бихте ме посъветвали вие като специалист? И може ли да мине изцяло този проблем?
nikola9898

Мнениеот diana.arnaudova » 28 Фев 2016, 11:22

Здравейте д-рТодева.От близо 2 год. имам пърхот и себореч мазна ,боядисвам си косата и отпред на темето ми оредч,сърби ме скалпа ,себоречта на тила се Лющи използвам шампоани на Виши за пърхот и ДЮКРЕ за чувствителен скалп ама нещо не дават резултати .Посъветваитеме какво да ползвам
diana.arnaudova

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести