SPA & Wellness - онлайн консултация със SPA терапевт

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с физиотерапия, рехабилитация и възстановителни процедури, да споделяте мнение и да получите съвет.

SPA & Wellness - онлайн консултация със SPA терапевт

Мнениеот Plamen Georgiev » 12 Май 2014, 17:17

Здравейте!

Тук може да зададете своите въпроси относно SPA и Wellness процедурите и ефектът им върху всички аспекти на Вашето здраве.

На Вашите въпроси отговаря: Пламен Георгиев - SPA терапевт, специалист в областта SPA и Wellness.
Plamen Georgiev
 
Мнения: 180
Регистриран на: 19 Сеп 2013, 07:51

Помогнете, ако можете на болно дете!

Мнениеот evanatali » 18 Яну 2015, 14:41

Здравейте!
Може ли да ми дадете препоръки и противопоказания за балнеолечениеподходящи центрове) на 7 годишно дете с установен ХУС – хемолитично-уремичния синдром?
... Това което мога да кажа е, че детето е със слаба имунна с-ма, артериална хипертония, хемоглобинурия и е на специална диета, поради др. усложнения на системите.
Тъй като не съм медицинско лице и не съм попадала на специалист по болестта в България, боля вижте информацията в раздел ЕНЦИКЛОПЕДИЯ на medpedia.framar.bg
Благодаря Ви, предварително, за усилията да помогнете!
evanatali
 
Мнения: 2
Регистриран на: 18 Яну 2015, 12:51

Re: SPA & Wellness - онлайн консултация със SPA терапевт

Мнениеот Plamen Georgiev » 20 Яну 2015, 11:31

Здравейте!

Поради това, че се касае за тежък синдром, засягащ множество органи и системи, е трудно да се даде някакъв конкретен съвет. Принципно противопоказни за балнео лечение са всички инфекциозни заболявани, заболявания в острия стадии и такива свързани с огранна недостатъчност. Затова трябва да се консултирате с лекар по физикална медицина или с лекарят, който следи състоянието на детето, за може да получите отговор. В конкретния случай балнеолечението не е към основните средства за лечение и няма пряко отношение към заболяването, така че го използвайте само по препоръка на лекар.

SPA и Wellness процедурите са предимно профилактични, козметични и разкрасяващи процедури и не са свързани с лечение на заболявания. Ако сте прочели от чужд източник за вливания със SPA, то това е съвпадение на термините и няма нищо общо със подобен тип процедури.

Поздрави!
Plamen Georgiev
 
Мнения: 180
Регистриран на: 19 Сеп 2013, 07:51

Re: SPA & Wellness - онлайн консултация със SPA терапевт

Мнениеот ivelin987 » 03 Фев 2015, 20:49

Здравейте, синът ми който е на 16 г страда от астма.
Бихте ли ми препоръчали балнеолечение за това заболяване?
Има слаба имунна система явно,защото боледува много често.
Благодаря предварително!
ivelin987
 
Мнения: 5
Регистриран на: 30 Дек 2014, 15:31

Re: SPA & Wellness - онлайн консултация със SPA терапевт

Мнениеот Plamen Georgiev » 05 Окт 2015, 12:42

Здравейте,

При заболявания като астмата основен метод е и климатолечението. Пестоят на море или планина много често действа благоприятно на астматично болните. Това се дължи на факта, че там полените и алергените са по-малко.
По високите места на планините времето на летене на полените във въздуха е доста по-малко и настъпва с голямо закъснение. Също така концентрацията на полени е значително по-ниска в сравнение с равнинните местности и градовете. Това води до подобряване на състоянието на болните, чувствителни към полени. Допълнително предимство на престоя във високите планински местности е фактът, че при температури под 20°С и ниска влажност акари не се развиват. Високопланинското климатолечение може да даде особено благоприятно отражение при деца, като подобрението им може да продължи доста дълго време.

Един от най-популярните български курорти за такива проблеми е Сандаснски. Климатът там е уникален - най-високата за страната средна годишна температура (14С) и най-ниска влажност (66%), висока продължителност на слънчевото греене и много малко дни с мъгла.
Градът се утвърдил като подходящ за профилактика и лечение на бронхиална астма. Освен него обаче много други градове като Смолян, Девин, Албена, Поморие и Кюстендил, където може да се направи балнеолечение, климатолечение и профилактика.

Поздрави!
Plamen Georgiev
 
Мнения: 180
Регистриран на: 19 Сеп 2013, 07:51

Re: SPA & Wellness - онлайн консултация със SPA терапевт

Мнениеот lapeto72 » 09 Окт 2015, 09:22

Здравейте!Страдам от разширени вени и бих искала да попитам какви Spa & Wellness услуги мога да ползвам и кои не?Благодаря Ви!
lapeto72
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Окт 2015, 09:10

Re: SPA & Wellness - онлайн консултация със SPA терапевт

Мнениеот Plamen Georgiev » 18 Окт 2015, 11:57

Здравейте,

Щом страдате от разширени вени е добре винаги да уведомявате за това служителя на SPA рецепция, преди да изберете процедура. При разширени вени трябва да се избягват или да правят с повишено внимание всички процедури свързани с топлина. В това число влизат топли вани, басейни, калолечение, фанго, парафин и всички, при които пряко има нагряване в областта на краката. Също така трябва да внимавате с праните бани и сауните. Това обаче до колко са противопоказни тези процедури зависи от тежестта на разширените вени и дали имате други съпътстващи заболявания. Ако не можете да определите сами може да се консултирате в с вашия лекуващ лекар.

За разширени вени са подходящи контрастните душове и процедури редуващи топла и студена вода (като Кнайф пътеката). Също така са подходящи криотерапията (лечение със студ) и SPA процедурите за уморени крака.

Ако имате още въпроси ще се радваме да Ви бъдем полезни.

Поздрави от екипа на Фрамар !
Plamen Georgiev
 
Мнения: 180
Регистриран на: 19 Сеп 2013, 07:51


Назад към Физиотерапия и рехабилитация

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта