Агресията при тинейджърите - на какво се дължи?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Опасна мода сред тийнейджърите..

Мнениеот klara » 29 Мар 2016, 16:28

Такива хлапета са направо за пребиване! Как може да застрашаваш живота си така глупаво? Родителите сигурно и нямат понятие какви ги вършат хубавците/хубавиците им!
klara

Мнениеот Локумът » 29 Мар 2016, 16:42

klara написа:Такива хлапета са направо за пребиване! Как може да застрашаваш живота си така глупаво? Родителите сигурно и нямат понятие какви ги вършат хубавците/хубавиците им!

Ами нямат, през малка част от времето знаем децата ни какво правят и то това е докато спят, след като сме проверили.
Аватар
Локумът

Мнениеот zagrijena » 30 Мар 2016, 13:23

Ваня Стойчева написа:Много съм се притеснявала за моите да не се повлекат по това, но за щастие, вече и двамта изглеждат достатъчно разумни.

Не че искам да те плаша, но винаги може да се направи глупост. Имай си едно наум :wink: .
zagrijena

Re: В безопасност ли са децата ни в училище?

Мнениеот penelopa » 21 Юли 2016, 15:21

Винаги съм се притеснявала да не тормозят детето ми и се моля това да не се случва. Защото колкото и да е неконфликтен човек винаги може да те набележи някой идиот, който да се забавлява като те тормози без да има какъвто и да е повод. Няма значение вече дали са момчета или момичета, тези, които тормозят, се чувстват силни и недосегаеми, ако никой не ги поставя на мястото им. И това трябва да са възрастните, а не децата да се бият помежду си. Така не се разрешава между тях си само проблема, а се задълбочава.
penelopa

Мнениеот Andrey » 21 Юли 2016, 16:28

Тормозът е по-опасен в училище от много други неща, защото това се случва най-вече от съучениците ти... :roll: И накрая се оказва, че и родителите не могат да помогнат и никой, а и често децата не споделят подобни проблеми.
Аватар
Andrey

Мнениеот PasDeDeux » 22 Юли 2016, 11:25

Без възрастните да се намесят, не може да се реши проблема с тормоза. Но лошото е, че като се намесят родители и учители, тормозеното дете често е изкарвано мамино дете, портаджия и какъв ли не и присмехът и тормозът продължават с нова сила. Това е опасното и често неконтролируемото.
PasDeDeux

Какво държание е нормално сред децата в ученическа възраст?!

Мнениеот Pipilota » 22 Ное 2016, 17:03

Имам двама ученика и гледам напоследък са станали много сприхави, изнервят се по-лесно и отгоре на всичкото се и обиждат и дразнят. Това не е само между братята, ами това се случва и в училище. Госпожите казват - спокойно, нормално е да се карат, нали не се бият и не са агресивни, един вид какво го мисля.
Да но на мен ми се струва мнооого странно как децата ще се обиждат, провокират, дразнят другите и т.н. и това ще е нещо нормално. За мен не е , дори ида не излизат от "добрия тон", ако може така да се каже. Изобщо, за вас кое е нормалното държание, въпреки лошото такова? До колкото е позволено да бъдат калпазани?! :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Какво държание е нормално сред децата в ученическа възраст?!

Мнениеот Yunona » 22 Ное 2016, 17:26

Pipilota написа:Изобщо, за вас кое е нормалното държание, въпреки лошото такова? До колкото е позволено да бъдат калпазани?! :roll:

Нормално е да се правят на калпазани, а доколко е позволено - зависи от теб. Ти позволяваш или забраняваш, друг въпрос е колко те отразяват :)
Моите са момичета, но и те бяха много сприхави и обидчиви през този любим на всички родители тийн период. Непрекъснато бяха настроени за кавга. Гледаш го понякога отпуснато едно такова, летаргично даже... някой казва нещо (по твоя преценка съвсем нормално и незасягащо) и онова като скочи насреща.... ужас някакъв. Но минава :)
Yunona

Мнениеот roksana » 22 Ное 2016, 21:37

Да не удрят безпричинно, да не унижават и да не са жестоки - за това се моля, че като ги удари пубертета всичко може да се очаква от тях. Моето момче и то започва да си сменя настроенията и да се сърди за щяло и не щяло. Да не се подвежда по акъла на по-големи калпазани, че ще я закъсаме :mrgreen: .
roksana

Мнениеот ramimni » 23 Ное 2016, 10:37

Колкото по-големи стават, толкова повече се правят на самостоятелни, големи и отстояват мнението си. Не винаги по начин, който ни харесва, но това са рисковете на растежа :smile: . Родителите в този период трябва да са с биволски нерви и пак не винаги помага.
ramimni

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети