Хранителните продукти, които повече няма да купим

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Хранителните продукти, които повече няма да купим

Мнениеот franky » 22 Апр 2014, 13:27

Че е криза, криза е, но как в опаковка за сладкиш от 400 грама, ще сложиш такъв за 200, това не е ли по-скоро разхищение за производителя? :o :?
Е, такъв сладкиш няма да си купя повече, няма да купя повече и Орео, зъбите на децата после нямаха миене!

От съществените хранителни продукти няма да купя повече и кайма в пакетче :!: , нито пък какъвто и да било салам :!: , разбира се има и други, просто в момента не се сещам! Май е най-добре нищо да не купуваш, но уви!

От какво сте възмутени вие? Гледате ли етикетите, когато купувате и сравнявате ли цените с качеството и обема? Кои са хранителните продукти, които повече няма да купим? :?: :idea:
franky

Re: Хранителните продукти, които повече няма да купим

Мнениеот niya_mazova » 22 Апр 2014, 13:39

Отдавна съм отказала да купувам всякакви видове фиксове, всичко което е полуготово, сладоледи, както и от топлите витрини!
niya_mazova

Мнениеот xrisy_vd » 22 Апр 2014, 15:40

Винаги гледам етикетите- дата на производство и срок на годност, това е първото. Колбаси спрях да купувам, последния път бяха мухлясали от вътре, пакетирани сирена и кашкавали на място в магазина мъжа ми категорично ми забрани да взимам, видял как ги преетикират, докато доставял стока. Пилешко купувам само за нас, детето яде месо от домашни животни. Не купувам замразени меса и полуфабрикати. Общо взето купувам определени марки продукти. Веднъж купих сирене по етикет 1 кг. а на домашната везна излезе 700 г.. Понякога взимам от собствените марки на един магазин до вкъщи, до сега само на солта не случих, не знам дали е мястото за пишем за фирми.
xrisy_vd

Мнениеот pepa1974 » 22 Апр 2014, 16:23

Не купувам кренвирши, не купувам колбаси, майонеза,хляб все по-често си правя. Това е тема за хранителните продукти, които не купуваме, но ще добавя, че и боя за коса, особено Garnier Color Sensation -не взимам, защото въпреки че нямах никакви алергии, от тази боя получих проблеми по кожата на главата и никога повече няма да я използвам!
pepa1974

Мнениеот Loreyn » 08 Май 2014, 13:57

Освен голяма част от изброените тук включвам и марката Бор Чвор или поне киселите им млека :lol:
Loreyn

Мнениеот pepa1974 » 08 Май 2014, 16:47

С какво са по-лоши от останалите ментета? :lol:
pepa1974

Мнениеот Snejna » 09 Фев 2015, 14:16

Добре, а по насипните магазини за месо аз не съм видяла да има етикет с това както се съдържа в каймата?
Аватар
Snejna

Мнениеот Mon_ton » 09 Фев 2015, 17:46

Маай само консерви избягвам да купувам, пастет, рядко вземам майонеза. Май по-скоро трябва да изброим марките които не вземаме. Аз съм разочарована от месото и каймата на фирмата... оф изкочи ми от ума, но етикета е едни червен и ги продават в тарелки, всичко е боядисано, водата става червена от тях!
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Slavena » 09 Фев 2015, 18:16

Само най-евтиното тип клевър не купувам, иначе не избирам повече от това.
Slavena

Мнениеот Lili_pili » 11 Фев 2015, 11:07

Аз почти нищо не купувам, избягвам всичко, маргарин, особено най-евтиния, понякога вземам за да си правя сандвичи, което е супер рядко. Не си купувам никакви бонбони, близалки и тем подобни, нишестета.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети