Рецепти за разядки или за закуска на децата!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Рецепти за разядки или за закуска на децата!

Мнениеот M.Tasheva » 25 Апр 2014, 11:24

Здравейте! За многото събрани почивни дни очакваме да ни дойдат гости, които чакаме отдавна! Като оставим на страна това, че заедно със закуската на децата (в повечето случаи са намазани филийки) намазваме и ние покрай тях, искам да посъберем интересни рецепти за разядки и различни варианти за закуска на децата!

Често си приготвяме любимото ни гуакамоле, за което ще пусна рецепта малко по-долу, сега искам да ми кажете ваши рецепти за здравословни и вкусни разядки, които да използвам и за разнообразие в закуската на децата!
Рецептата за гуакамоле, което става, хем за разядка, хем за закуска, апък и е страшно полезно на филийка пълнозърнест хляб, например!
Режат се на ситно 2 авокадо, 2 домата, лук и чесън (сега с пресния е супер), червена люта чушка, копър, лимонов сок, сол, зехтин и черен пипер - воала!

Чакам предложения, може и с варени яйца, че има още от Великден! :D :D
M.Tasheva

Re: Рецепти за разядки или за закуска на децата!

Мнениеот moni.sparrow » 25 Апр 2014, 11:30

Ох и аз от доста време правя едно и също, може и да им е втръснало на децата, ама за сега не се оплакват! Ето и моята рецепта, утре ще изпробвам твоята: сирене или извара, намачкани, смесваш с настъргано яйца, заквасена сметана, че не е майонезата не е от най-здравословните храни, ако не си я приготвяш ти, заедно с подправки на вкус :!: :!:
moni.sparrow

Мнениеот kalinka-kuku » 30 Мар 2015, 16:31

За закуска за децата има толкова много опции, можеш да им направиш палачинки, особено американските стават супер бързо, или пък бутер банички без никаква мазнина, макарони (има и пълнозърнести), сандвичи, овесени ядки! Има варианти :)
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот dinkog » 30 Мар 2015, 16:40

marsu написа:За закуска за децата има толкова много опции, можеш да им направиш палачинки, особено американските стават супер бързо, или пък бутер банички без никаква мазнина, макарони (има и пълнозърнести), сандвичи, овесени ядки! Има варианти :)

Чак и на мен ми се прииска да си хапна, особено пък бутер банички :)
Аватар
dinkog

Мнениеот Krum » 31 Мар 2015, 13:29

Може да си направите някаква филийка препечена и с топено сирене, краставица и кашкавал, за мен това е най-добрата закуска :) С 1 сварено яйце и чаша сок денят няма как да не почне супер, дори и за малките ;)
Аватар
Krum

Мнениеот mix_twix » 31 Мар 2015, 14:21

Закуската винаги ми е била най-любимата част от храненето - правя си обичайно овесени ядки с плодове и ядки отгоре, става супер засищащо. А тъй като идва Великден мога да ти кажа моето любимо нещо с яйца са вани яйца, пасирани с малко майонеза и лъжица две кисело мляко :)) става уникално в/у филийка, а става и смесено с извара и кашкавал. Единствения недостатък е, че се изяжда много от това ;)
Аватар
mix_twix

Мнениеот rabotnata pchela » 01 Апр 2015, 13:17

Макаронените салати са супер, а за закуска - със захар и сиренце :) Това е на почит у нас за детето.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот dinkog » 03 Юни 2015, 13:42

Децата толкова лесно се хранят, нарязвате им ябълка смесена с резни авокадо и са готови :Р
Аватар
dinkog

Мнениеот Krum » 04 Юни 2015, 10:21

dinkog написа:Децата толкова лесно се хранят, нарязвате им ябълка смесена с резни авокадо и са готови :Р

Мда, няма ли да огладнеят точно след 2 часа? :mrgreen:
Аватар
Krum

Мнениеот kalinka-kuku » 09 Юни 2015, 15:57

За децата не са ли най-подходящи едни палачинки, вкусни и забавни :)
Аватар
kalinka-kuku

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети