Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота
Правила на форума
Добави отговор

По колко пъти миете косата си?

07 Май 2014, 14:51

Привет, дами!
Интересно ми е колко пъти седмично миете косата си и по колко пъти нанасяте шампоан? :?

В последно време косата ми стана по-суха, имам предвид, че се нормализира, понеже преди време беше мазна и вече не зная по колко пъти в седмицата е добре да я мия?! Ясно е, че честото миене я изтощава, но как действа това, когато я миеш по рядко? :roll: Косата ми много лесно губи обем, а е къса и не е приятно да е прилепена по главата ми, но това не означава, че трябва да я къпя през ден, за да стои обемна, нали? :?:

Чувала съм ,че не е полезно да се нанася повече от необходимото шампоан, аз нанасям по два пъти, понеже мия косата си веднъж – два пъти в седмицата, нормално ли ви се струва? :roll:

Re: По колко пъти миете косата си?

07 Май 2014, 14:55

И моята е нормална, мия я на три дни, струва ми се в границата на нормалното, ако я изчакам започва да става твърда от прашуляка, с който се набива, а една седмица ми се вижда прекалено дълго време :shock:

07 Май 2014, 15:14

Мисля, че е до самия скалп на главата - някой позволява по-често миене, друг не. Аз лично си мия главата 2 пъти седмично, като използвам леки /бебешки/ шампоани.

07 Май 2014, 15:42

Dialina написа:Мисля, че е до самия скалп на главата - някой позволява по-често миене, друг не. Аз лично си мия главата 2 пъти седмично, като използвам леки /бебешки/ шампоани.

А бебешките шампоани каква правят косата, т.е. става ли по-обемна или по-мека и хвърчаща, може би много зависи и от самия шампоан?

10 Май 2014, 16:21

Ами през ден, но преди известно време точно по празници претърпях случка с боя за коса, от която получих ужасни проблеми, сърбежи, беше ужас и тогава за да намаля действието на гадната боя, освен че пиех антиалергично, както ме посъветва докторката във Фрамар, то и си миех косата всеки ден с дълбокопочистващ шампоан.

23 Май 2014, 13:36

Дали меките бебешки шампоани биха могли да са по-полезни за увредена коса, спрямо специализирани такива, казано честно от втория вид, колкото и пъти в седмицата да мия косата си не са ми повлияли кой знае колко!

23 Май 2014, 19:36

moni.sparrow написа:Дали меките бебешки шампоани биха могли да са по-полезни за увредена коса, спрямо специализирани такива, казано честно от втория вид, колкото и пъти в седмицата да мия косата си не са ми повлияли кой знае колко!

Когато ми стана проблема с косата питах в една аптека точно за бебешки, но ми казаха, че те са по-щадящи и не измиват добре косата, може би по-добре с шампоан за дълбочинно измиване, но през ден-два.

26 Май 2014, 14:15

pepa1974 написа:
moni.sparrow написа:Дали меките бебешки шампоани биха могли да са по-полезни за увредена коса, спрямо специализирани такива, казано честно от втория вид, колкото и пъти в седмицата да мия косата си не са ми повлияли кой знае колко!

Когато ми стана проблема с косата питах в една аптека точно за бебешки, но ми казаха, че те са по-щадящи и не измиват добре косата, може би по-добре с шампоан за дълбочинно измиване, но през ден-два.

Редовно си мия косата с бебешки шампоан, повече ми харесва ефекта и не съм забелязала да не измива добре, а и не знам дали точно това дълбоко почистване не изтощава допълнително :roll:

28 Май 2014, 14:39

Грохот, какъв бебешки използваш? Права си че по-агресивните шампоани изтощават при всекидневна употреба, но за да не си я мия ежедневно, единствено те ме спасяват.Бих се радвала на по-щадящ сапун, който и да измива добре.

29 Май 2014, 12:46

pepa1974 написа:Грохот, какъв бебешки използваш? Права си че по-агресивните шампоани изтощават при всекидневна употреба, но за да не си я мия ежедневно, единствено те ме спасяват.Бих се радвала на по-щадящ сапун, който и да измива добре.

Аз използвам на Кря-кря или Па-па, не виждам голяма разлика между тях, не се доверявам особено на Джонсън и подобие :( :(
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2