08 Май 2014, 13:09
08 Май 2014, 13:32
08 Май 2014, 13:35
05 Сеп 2014, 11:05
06 Сеп 2014, 14:13
lanawar написа:Никога не съм се проваляла с ориза, правя го както ме е учила майка ми, измивам го хубаво, докато спре да пуска нишесте, запържвам до докато изсъхне и зърната станат бели, не прозрачни и след това го заливам с топъл бульон или вода в съотношение 1 към 4 и във фурната, когато зърното "цъфне", т.е. се разпука го изваждам от фурната и го завивам, независимо от това, че водата не се е изпарила, ориза я поема, винаги е пухкав, на отделни зърна.Не соля ориза, а го заливам със солена вода или бульон , подправям зависимост от вида на ястието.
20 Ное 2014, 16:49
02 Дек 2014, 11:49
10 Дек 2014, 11:07
11 Дек 2014, 15:19