06 Авг 2015, 09:40
Yunona написа:kauda написа:Някой чувал ли е за черна леща и как се приготвя ? По-различна ли е на вкус от другата?
Много харесвам черната лещаНаричат я още "леща белуга", защото зрънцата приличат на хайвера на белугата. Ако я накиснеш предварително, увира за 20 минути, но и ненакисната се сварява бързичко. Като се свари, сменя цвета си - покафенява. Има лек привкус на ядки.
Приготвям салати с нея, както и пълнежи за зеленчуци (в съчетание с просо).
06 Авг 2015, 10:56
06 Авг 2015, 11:23
Andrey написа:На мен ми харесва лещата с боб да смесвам.
07 Авг 2015, 00:14
sofi_black написа:Yunona написа:kauda написа:Някой чувал ли е за черна леща и как се приготвя ? По-различна ли е на вкус от другата?
Много харесвам черната лещаНаричат я още "леща белуга", защото зрънцата приличат на хайвера на белугата. Ако я накиснеш предварително, увира за 20 минути, но и ненакисната се сварява бързичко. Като се свари, сменя цвета си - покафенява. Има лек привкус на ядки.
Приготвям салати с нея, както и пълнежи за зеленчуци (в съчетание с просо).
А на салата с какво я гарнираш, аз веднъж съм си правила, но не помня какво сложих![]()
07 Авг 2015, 09:34
07 Авг 2015, 12:23
Yunona написа:sofi_black написа:А на салата с какво я гарнираш, аз веднъж съм си правила, но не помня какво сложих![]()
Слагам и зеленчуци според наличностите и вкуса
Утре ще обядвам в офиса салата от леща с дребно нарязана червена чушка, краставица, стрък зелен лук, магданоз, сол, балсамов оцет и зехтин. И няколко маслинки за разкош.
Други варианти са с тиквичка на грил, чесън и копър; с домат, краставица и магданоз; с морков, чушка и лук (може сурови, може леко задушени)...
31 Авг 2015, 13:16
01 Сеп 2015, 16:02
Kaya написа:Аз обичам обикновената леща, много ми е вкусна, на яхния най-добре, на салата ще пробвам да си направя, но сега съм се хванала с едни диети и скоро няма да мога да ям такива неща.
03 Сеп 2015, 12:19
03 Сеп 2015, 13:27
Lisica написа:Просо даже не съм виждала, а камо ли опитвала, варено ли се яде?