Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Видовете леща, от коя сте доволни и как я приготвяте?

06 Авг 2015, 09:40

Yunona написа:
kauda написа:Някой чувал ли е за черна леща и как се приготвя ? По-различна ли е на вкус от другата?

Много харесвам черната леща :) Наричат я още "леща белуга", защото зрънцата приличат на хайвера на белугата. Ако я накиснеш предварително, увира за 20 минути, но и ненакисната се сварява бързичко. Като се свари, сменя цвета си - покафенява. Има лек привкус на ядки.
Приготвям салати с нея, както и пълнежи за зеленчуци (в съчетание с просо).

А на салата с какво я гарнираш, аз веднъж съм си правила, но не помня какво сложих :roll: :D

06 Авг 2015, 10:56

На мен ми харесва лещата с боб да смесвам. :D

06 Авг 2015, 11:23

Andrey написа:На мен ми харесва лещата с боб да смесвам. :D

В едно ядене... хммм и какво ги правиш на яхния илии... супа, салата? :roll:

07 Авг 2015, 00:14

sofi_black написа:
Yunona написа:
kauda написа:Някой чувал ли е за черна леща и как се приготвя ? По-различна ли е на вкус от другата?

Много харесвам черната леща :) Наричат я още "леща белуга", защото зрънцата приличат на хайвера на белугата. Ако я накиснеш предварително, увира за 20 минути, но и ненакисната се сварява бързичко. Като се свари, сменя цвета си - покафенява. Има лек привкус на ядки.
Приготвям салати с нея, както и пълнежи за зеленчуци (в съчетание с просо).

А на салата с какво я гарнираш, аз веднъж съм си правила, но не помня какво сложих :roll: :D

Слагам и зеленчуци според наличностите и вкуса :)
Утре ще обядвам в офиса салата от леща с дребно нарязана червена чушка, краставица, стрък зелен лук, магданоз, сол, балсамов оцет и зехтин. И няколко маслинки за разкош.

Други варианти са с тиквичка на грил, чесън и копър; с домат, краставица и магданоз; с морков, чушка и лук (може сурови, може леко задушени)...

07 Авг 2015, 09:34

Звучи страхотно, обичам салати с много цветове и изобщо предпочитам ястията ми като цяло да са многоцветни.

07 Авг 2015, 12:23

Yunona написа:
sofi_black написа:А на салата с какво я гарнираш, аз веднъж съм си правила, но не помня какво сложих :roll: :D

Слагам и зеленчуци според наличностите и вкуса :)
Утре ще обядвам в офиса салата от леща с дребно нарязана червена чушка, краставица, стрък зелен лук, магданоз, сол, балсамов оцет и зехтин. И няколко маслинки за разкош.

Други варианти са с тиквичка на грил, чесън и копър; с домат, краставица и магданоз; с морков, чушка и лук (може сурови, може леко задушени)...

И аз много обичам салата с нещо като леща, боб, просо, но да има и много свежест в нея придадена от зеленчуци, краставички, чушка, доматче, пресен лук, този контраст ми е любим, а и прекрасно се допълват :)

31 Авг 2015, 13:16

Аз обичам обикновената леща, много ми е вкусна, на яхния най-добре, на салата ще пробвам да си направя, но сега съм се хванала с едни диети и скоро няма да мога да ям такива неща. :)

01 Сеп 2015, 16:02

Kaya написа:Аз обичам обикновената леща, много ми е вкусна, на яхния най-добре, на салата ще пробвам да си направя, но сега съм се хванала с едни диети и скоро няма да мога да ям такива неща. :)

И аз си падам в повече по обикновената леща, доста ми е любима и вкусна,но ми се иска и на салата да я опитам, ще видя кой ден, сега съм на диета! :lol:

03 Сеп 2015, 12:19

Просо даже не съм виждала, а камо ли опитвала, варено ли се яде?

03 Сеп 2015, 13:27

Lisica написа:Просо даже не съм виждала, а камо ли опитвала, варено ли се яде?

Поискай от село от баба ти аххахаха :)) Храна за кокошки! :lol: :lol:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5