21 Май 2014, 10:40
21 Май 2014, 10:44
21 Май 2014, 14:16
21 Май 2014, 14:24
21 Май 2014, 16:09
Super Dianka написа:Ето и моята рецепта за кюфтенца от червена леща(отново от турската кухня).Стават много вкусни и не са сухи.
Кюфтета с червена леща и булгур
1ч.ситен булгур
1ч.червена леща
1с.л.доматена салца или лютеница
1глава лук
1лимон
1връзка магданоз
2връзки пресен лук
листа от маруля
зехтин
сол
черен пипер
кимион
Аз добавям и една турска подправка,наречена кекик,която много ми допада.
Лещата се слага да заври с 3ч.вода.След като се свари,тенджерата се снема от котлона и се добавя една чаша ситен булгур.Изчаква се,докато булгура поеме водата.Ако сместа ви се стори много гъста и суха,добавете вода.Нарязва се пресният лук и магданозът.Задушава се 1глава кромид лук в зехтин заедно с доматената салца.Към сместа от леща и булгур се добавят запърженият кромид,зеленият лук,магданозът и сока от 1лимон.Всичко се разбърква много добре,овкусява се със сол и подправки и се оформят кюфтета,които се подреждат върху листа от маруля.
21 Май 2014, 21:12
22 Май 2014, 11:52
22 Май 2014, 17:07
23 Май 2014, 14:56
Super Dianka написа:Радвам се,че ви е допаднала рецептата,оригинална е,турска,няма как да не се получи!![]()
24 Май 2014, 19:47