За матурите и частните уроци – училището ли ги налага?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

За матурите и частните уроци – училището ли ги налага?

Мнениеот Коцева » 30 Май 2014, 11:26

Миналата година имах абитуриент и не бях направила равносметка, поради цялата еуфория, в която се намирахме, колко пари всъщност съм дала за частни уроци. :? Тази година имахме приятелско семейство, на което детето завършваше и се заговорихме, че са дали 600 лева за частни уроци, от типа курсове само по български език! :o :o :o :o

В крайна сметка, аз не можах да разбера, колко е изхарчило нашето семейство, но се ядосвам, като зная какво беше положението в училището на сина ми. Учителката им беше безхаберна и меланхолична, те нямаше как да разберат нещо от нея, понеже им казваше да четат в интернет и им пробутваше помагала. :evil:

При нас беше учителката проблема, но не зная дали самите училища като схема на обучение не налагат да се ходи на частни уроци!
Вие как мислите, задължителни ли са частните уроци, за да може детето ви да бъде прието в сносен университет и да вземе с висока оценка дипломата си? :?:
Коцева

Re: За матурите и частните уроци – училището ли ги налага?

Мнениеот Мади Ранчева » 30 Май 2014, 11:30

Ама така е, на нас ни предстои тази еуфорична година и гледахме, че в УНСС, например трябва да правиш тест по български, в който са включени произведения, които не се изучават в училище за матурата :o :o Аз изключително много разчитам на учителката на синът ми по български, понеже тя е длъжна да дава консултации един или два дни в седмицата, като цяло добре се справя по български, предполагам трябва да наблегне на математиката, така че там ще имаме зор с частните уроци :|
Мади Ранчева

Мнениеот pepa1974 » 02 Юни 2014, 14:32

Категорично смятам, че нещо е сбъркано -много материал, недостатъчно часове, огромни изисквания, всичко тласкащо към частни уроци.
pepa1974

Мнениеот Мади Ранчева » 02 Юни 2014, 16:38

pepa1974 написа:Категорично смятам, че нещо е сбъркано -много материал, недостатъчно часове, огромни изисквания, всичко тласкащо към частни уроци.

да, и най-лошото е, че не в училищата са големи изискванията, а след него, направо не мога да повярвам за какво иде реч!!! :shock:
Мади Ранчева

Мнениеот Rali_hr » 20 Ное 2014, 15:22

Определено не сме доволни от образованието в България, за мен не е нормално да е задължително да ходиш на уроци,ако искаш да успееш и да си научиш материала, тогава защо изобщо се ходи на училище?
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Anka » 03 Дек 2014, 16:19

Като е сбъркано образованието, нормално е да се налагат частни уроци, материалът е много, а времето за учене - малко, няма как да се влезе добре в нещата, които се учат, за да могат да се справят добре учениците на матурите а и после на изпитите.
Аватар
Anka

Мнениеот silver933 » 05 Дек 2014, 11:36

Имам чувството, че от министерството, когато правят учебната програма си викат "ще я направим възможно най-абсурдна, без друго учителите не вземат добра заплата, поне от уроци да докарват по някой лев" :mrgreen:
Аватар
silver933

Мнениеот Lollipop » 30 Мар 2015, 11:00

Просто това, което се изисква в университета при кандидатстване няма нищо общо с това, което се учи като база в училището. С материала от училище не можеш да скалъпиш в много случаи и 3-ка. Затова има нужда от частни уроци, самия материал е смехотворен.
Аватар
Lollipop

Мнениеот S_Milenska » 30 Мар 2015, 12:52

Lollipop написа:Просто това, което се изисква в университета при кандидатстване няма нищо общо с това, което се учи като база в училището. С материала от училище не можеш да скалъпиш в много случаи и 3-ка. Затова има нужда от частни уроци, самия материал е смехотворен.

Та това се налага още преди да дойде времето и за матурите и за университетите. Частни уроци има и се налагат още в 5-6 клас, ако искат да влезнат в някоя гимназия.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Kremiliya » 30 Мар 2015, 14:31

Същеря ми сега е в 5 клас и почваме частните уроци съвсем скоро, другата година започва математика и български, иначе шансовете за добра гимназия са малки ;(
Аватар
Kremiliya

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети