Магарешко и конско мляко и месо – опитвал ли е някой?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Магарешко и конско мляко и месо – опитвал ли е някой?

Мнениеот Мади Ранчева » 04 Юни 2014, 11:33

Много се учудих като видях в супермаркета да продават конско месо. Като дете си спомням, че са ми давали да опитвам, както конско, така и магарешко и предполагам ми е харесвало, не помня този сублимен момент в живота си добре. :? :D :D

От другаде съм чувала, че конското било по-крехко от говеждото :? и по-близко като вкус до човешкото месо :shock: хмм интересно, но не искам да знам кой и по какъв повод е опитвал човешко!

Опитвали ли сте магарешко или конско месо, как беше приготвено? Една колежка каза, че детето й много го е харесало, затова ми стана любопитно какво да сготвя, ако взема за моята челяд? :?:

Що се отнася до магарешкото мляко знам, че е едно от най-полезните, не очаквам много хора да ми повярват, но това май са и само слухове, поне не съм видяла някъде да се продава магарешко мляко.
И се замислих в тази посока, че конско мляко не съм чула някъде да се пие, за разлика от магарешкото, дали е вредно за човека или просто по-трудно би могло да се събере известно количество и затова не е честа практика? :?

Бихте ли опитали конско или магарешко мляко и ще дадете ли да детето си такова?
Смятате ли, че конското и магарешкото месо и мляко са по-полезни от по-широко разпространените или е поредното човешко извращение?
Мади Ранчева

Re: Магарешко и конско мляко и месо – опитвал ли е някой?

Мнениеот viking » 04 Юни 2014, 11:46

Мда и аз съм чувал, че конското е по-полезно и да ви кажа може и да е така! Вкъщи купувам конско, но рядко, за магарешко не съм чувал, нито виждал да се продава :?
Купуаме рядко конско, понеже трябва да се приготви от вечерта, а не винаги имаме време. Моята рецепта е с цяло парче конско месо, което шпиковам с чесън, овкусявам със сол, черен пипер и мажа с горчица, поливам с ракия и го оставям да преспи в хладилника. На следващия ден подмаслявам тава, местя месото, поръсва със свежи или сухи подправки - мйащерка, кориандър, магданоз, бахар, кимион и 1 или 2 ча-и топла вода, запечатвам с фолио и за около 2 часа във фурната е готово! ;)
viking

Мнениеот Viktor.Ivanov » 04 Юни 2014, 11:48

Мади Ранчева написа:От другаде съм чувала, че конското било по-крехко от говеждото :? и по-близко като вкус до човешкото месо :shock: хмм интересно, но не искам да знам кой и по какъв повод е опитвал човешко!

Абе, вие какви сте тука, канибали??? Човешкото месо не се разгражда добре и предизвиква отвратителна миризма на потта. Четете повече, преди да пишете твърдения!
Понякога ми викат Докторе, защото не ми знаят първото име.
Viktor.Ivanov

Мнениеот MerryPop » 04 Юни 2014, 12:22

Viktor.Ivanov написа:
Мади Ранчева написа:От другаде съм чувала, че конското било по-крехко от говеждото :? и по-близко като вкус до човешкото месо :shock: хмм интересно, но не искам да знам кой и по какъв повод е опитвал човешко!

Абе, вие какви сте тука, канибали??? Човешкото месо не се разгражда добре и предизвиква отвратителна миризма на потта. Четете повече, преди да пишете твърдения!

нова съм, ама до колкото разбирам не е твърдение, а слух :idea:
MerryPop

Мнениеот Чумерна » 13 Юни 2014, 10:40

За по младите да кажа,че магарешко мляко съм използвала аз като малка,много боледувах.А после ,родих третото си дете осмаче.Много боледуваше и нямаше задължителните бебешки имунизации.Та...хвана коклюш.В продължение на две седмици един човечец ни носи по 100 г.магарешко мляко и наистина помага :D От тогава до сега вече 19 г.не сме боледували от нищо :D А месото на коне и магарета е много вкусно,ароматно и по хубаво от дивечовото.Стига да не знаете какво ядете :?
Чумерна

Мнениеот S_Milenska » 01 Дек 2014, 12:16

хахаха :) Ами честно да ти кажа, ако е по-ароматно от дивечовото няма как да не се учудиш какво ядеш! Като знам дивеча колко силна миризма има. Иначе скоро у нас се появиха едни кюфтета - магарешки смесени със свинско, е, аз не ги опитах, гнус ме е, мъжът ми си ги изяде. :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Malina » 15 Дек 2014, 17:18

Няма ли да имат много силен аромат? :roll:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Snejna » 09 Яну 2015, 17:42

И аз съм виждала кюфтета от магаре, но не можах да ги опитам, не можах да си надвия, а и ги беше готвила моя приятелка, която не мога да я похваля, че готви добре, поне според моя вкус, затова дори и не ми миришеха апетитно, имаха много силна миризма и отказах, не знам от месото ли е идея нямам.
Аватар
Snejna

Мнениеот S_Milenska » 09 Яну 2015, 17:58

Malina написа:Няма ли да имат много силен аромат? :roll:

Имат и аз това казвам, Снежна сромата и на теб ти е бил от месото на магарето.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Pipilota » 12 Яну 2015, 09:42

Все луди неща съм опитвала и съм пила, но магарешко мляко не съм, но съм чувала, че е много полезно :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети