Правила на форума
Добави отговор

Re: Успявате ли да заделяте бели пари за черни дни?

15 Мар 2017, 12:49

klara написа:Да минава по-бързо тази зима, че да се видим в пари малко :grin: .

Да и аз на това се надявам, че направо с тея сметки за ток, и спестяванията заминаха. :mrgreen: Чакам да мине и тоя студен месец и от следващия вече да почвам да спестявам отново за зимата :lol:

15 Мар 2017, 14:43

Да, май при повечето от нас черните дни са цяла зима и ние едвам избутваме тея дни, истиснки Ожас.

15 Мар 2017, 16:52

Оф, всички май я закъсваме зимата, аз не успявам да заделя за бели дни - да се разбира за почивка, а какво остава за черни дни, то просто избутваме, особено зимните месеци е много трудно да се справим.

15 Мар 2017, 20:02

През зимата на всички ни е трудно, но все се справяме. Иначе се старая по принцип аз да се опитам да спестя не само за черни дни, но и по принцип да има заделени парички, както и за удоволствия, така и за тежките зимни месеци. Не успявам често, но до колкото ми е възможно, нещата стават. :) важното е само, освен ако н е емного наложително, да не се бърка в тези парички.

19 Апр 2017, 10:14

МНого ми е интересно, дали НЯКОЙ наистина успява да спести пари? Да отледя от заплатата си всеки месец по 100 лева и да спестява? Аз познавам само 1 таккъв човек, който е на 30 години и живее при родителите си, които покриват всички негови разходи, а той харчи част от заплатата си, само когато излезе на заведение, което не прави повече от по 5 лева на ден... останалите пари са му спестени. Но вие, нормалните работещи хора, спестявате ли?
Аз имам заплата от 800 лв и не успявам да спестя нищо повече от това, да ми се застъпят някои изостанали 20 лева с новата заплата. Ако го правите, как го правите????

19 Апр 2017, 11:54

Paladin написа:МНого ми е интересно, дали НЯКОЙ наистина успява да спести пари? Да отледя от заплатата си всеки месец по 100 лева и да спестява? Аз познавам само 1 таккъв човек, който е на 30 години и живее при родителите си, които покриват всички негови разходи, а той харчи част от заплатата си, само когато излезе на заведение, което не прави повече от по 5 лева на ден... останалите пари са му спестени. Но вие, нормалните работещи хора, спестявате ли?
Аз имам заплата от 800 лв и не успявам да спестя нищо повече от това, да ми се застъпят някои изостанали 20 лева с новата заплата. Ако го правите, как го правите????

Най-честно казано - не. Почти е невъзможно да отделим повече от 20-30 лв месечно,които пък в някой друг месец ги вземаме. Големи спестявания нямаме, с две деца и само аз работещ много трудно се получават нещата, особено, ако не искаш да мизерстваш.
Когато живеех сам не беше по-различно от това, което ти описваш, висок наем, сметки, пътни, макар че живеех със съквартирант, пак не можех да спестявам.

19 Апр 2017, 15:45

Аз още не работя, но успявам да си заделя от джобните и те често са в помощ на родителите ми, когато имат нужда от пари, вярно, не са много, но около 40-50 лева успявам всеки месец да спестя, което е добре, когато имаме нужда.
Не знам дали ще се справям, когато се издържам сама.

19 Апр 2017, 20:46

Ден успявам и другите 10 дена всичко съм продухала. :lol: Горе долу това е положението, уж не харчим много, а парите ни все не ни стигат. :roll:

20 Апр 2017, 09:42

Не е невъзможно, трудно е, но се спестява, всеки трябва да отделя поне минимална част от това, което получава, и 10 лева да са пак е нещо, един ден може и 1000 лева да се съберат, но да са му от голяма полза, просто не пренебрегвайте събирането на пари, по малко, но редовно. Заделяйте толкова, колкото може да си позволите.

24 Апр 2017, 13:24

В последните месеци всичко харча до дупка. Все не стигат тези пари. Вие как се справяте? Какво да правя вече и аз не знам? Все се откриват разни проблеми, за които да се харчат пари.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6