Чували ли сте за сладолед от авокадо? Възможно ли е такова нещо?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Чували ли сте за сладолед от авокадо? Възможно ли е такова нещо?

Мнениеот Sophia.G » 13 Юли 2014, 11:39

Наскоро чух, че било много вкусен и полезен десерт - сладолед от авокадо. По принцип си го режа по салатите, много ми е вкусен, но какво представлява "сладоледът" от авокадо? Имате ли рецепти как да се направи?
Sophia.G

Re: Чували ли сте за сладолед от авокадо? Възможно ли е такова нещо?

Мнениеот Ivaylo » 13 Юли 2014, 15:10

Много проста рецепта, пасирате едно авокадо с малко пъпеш или друг сезонен плод, овкусявате с мед или друго /ако има нужда/, 2 часа в камерата и имате най-вкусния и полезен сладолед на света. Важно, подбирайте по-едро авокадо, което не е узряло. Става по-вкусно.
Аватар
Ivaylo

Мнениеот jasmin » 13 Юли 2014, 16:38

Много добре, само една препоръка, охладете предварително авокадото и другите плодове. Получава се доста по-добре.
Аватар
jasmin

Мнениеот MerryPop » 14 Юли 2014, 11:25

Звучи много вкусно, но и доста калорично, вярно, че е без консерванти, оцветители и аромати, но си е калорично, а аз ям сладолед в промишлени количества :oops: за сметка на това по два или три пъти в годината :lol: та мисълта ми беше, според вас възможно ли е да се заменят тези плодове, само да спазим начина на приготвяне :?
MerryPop

Мнениеот pitanka » 02 Сеп 2016, 08:58

Ivaylo написа:Много проста рецепта, пасирате едно авокадо с малко пъпеш или друг сезонен плод, овкусявате с мед или друго /ако има нужда/, 2 часа в камерата и имате най-вкусния и полезен сладолед на света. Важно, подбирайте по-едро авокадо, което не е узряло. Става по-вкусно.

Без сметана? Така няма ли да ядем едни замръзнали плодове само? Не ми прилича много на сладолед.
pitanka

Назад към Рецепти и полезни съвети