Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
12 Фев 2015, 17:25
Според мен е много опасно да се поглъщат костилките, а и така или иначе не се разграждат в стомаха така че нямат дори хранителна стойност.
13 Фев 2015, 10:37
Те са толкова твърди, че нямат разграждане, така че хапването им е напълно безсмислено.
13 Фев 2015, 14:01
Винаги съм се чудила на хората, които ядат костилките на череши, маслини, динята дори, според мен не е никак нормално, това се плюе!
13 Фев 2015, 15:13
S_Milenska написа:Винаги съм се чудила на хората, които ядат костилките на череши, маслини, динята дори, според мен не е никак нормално, това се плюе!
Аз винаги си представям ако глътна някоя костилка случайно, че ще се задавя, задръстя и умра.
17 Фев 2015, 13:53
Напротив. Наистина е полезно. Не 20 костилки на ден, но една-две да речем. Тя се абсорбира, т.е стопява се, и е полезна за стомаха...Аз лично, когато ям маслини, гълтам 2-3 винаги и никога не излизат в този си вид, което значи, че се стопяват
17 Фев 2015, 14:18
renetka написа:Напротив. Наистина е полезно. Не 20 костилки на ден, но една-две да речем. Тя се абсорбира, т.е стопява се, и е полезна за стомаха...Аз лично, когато ям маслини, гълтам 2-3 винаги и никога не излизат в този си вид, което значи, че се стопяват

Абе извинявай, ама как разбираш, че не излизат в този вид, предполагам, че никой не си рови в тоалетната.

И няма как да се усвояват, тя дори царевицата не се усвоява, сусама като е цял, та какво остава за една маслина.
17 Фев 2015, 15:43
НЕ знам добре или зле, ама аз не бих гълтала костилките, не вярвам, че кой знае какво добро чудо биха свършили с организма ми, че на сила да ги ям, не мерси
17 Фев 2015, 15:55
Случвало ми се е да глътна някоя костилка, не съм се замисляла после какво се е случило с нея, но не ми е приятно сякаш. Аз съм на принципа, че всичко, което е по-меко от зъбите то се яде, костилките не са така.
17 Фев 2015, 18:13
абе как ще ги гълтате, а и наистина много знаете дали се разгражда или не, не се разграждат маслините разбира се, не си мислете, че стомаха ни е железен!