Мит ли е, че поглъщането на костилките от маслини е полезно?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Мит ли е, че поглъщането на костилките от маслини е полезно?

Мнениеот renetka » 23 Фев 2015, 16:56

Така. Извинявам се :) Така и не намерих нещо да защити мнението ми. Само това, че наистина доста хора са го чували от бащи, майки, баби и дядовци. Единственото, на което попаднах е, че е хубаво в някои случаи да се приемат СТРИТИ/СЧУКАНИ костилки. Така че, моля никой да не гълта костилки туко така :D
renetka

Мнениеот Andrey » 23 Фев 2015, 16:59

Как пък точно можеш да счукаш костилка и да я изядеш! И все пак има много вярвания, че всичко най-полезно се крие именно в сърцевината! Но не мисля, че това е така, по-добре да сме по-внимателни :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Kremiliya » 23 Фев 2015, 17:21

За хубаво или за лошо, наистина е добре да пропускаме да гълтаме твърдите неща като костилките :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Krum » 23 Фев 2015, 17:37

Като малък и аз ги поглъщах, то на времето кавко ли изхвърляхме. Сега вече нег о правя, радавм се че не съм си докарал някои сериозни проблеми, но то друга страна маслините бяха лукс, така че не съм ял много :mrgreen:
Аватар
Krum

Мнениеот Andrey » 24 Фев 2015, 14:17

Krum написа:Като малък и аз ги поглъщах, то на времето кавко ли изхвърляхме. Сега вече нег о правя, радавм се че не съм си докарал някои сериозни проблеми, но то друга страна маслините бяха лукс, така че не съм ял много :mrgreen:

хаха сега повече хвърляме прав си, даже прекаляваме понякога, но костилките не са в това число - те са си за коша ;)
Аватар
Andrey

Мнениеот Lili_pili » 24 Фев 2015, 16:15

Мисля, че това са глупости с поглъщането на костилките и не трябва да се прави! Това наистина е мит, от който хората скоро трябва да се откажат да подкрепят.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Ваня Стойчева » 24 Фев 2015, 16:46

Костилките на маслините не са много лесни за преглъщане, чак се чудя как може някой да го направи, все едно на сила хапчета да пиеш така ми звучи!
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот renetka » 25 Фев 2015, 15:53

Ваня Стойчева написа:Костилките на маслините не са много лесни за преглъщане, чак се чудя как може някой да го направи, все едно на сила хапчета да пиеш така ми звучи!

Е точно де, с вода, като хапче :)
renetka

Мнениеот Mon_ton » 25 Фев 2015, 16:38

renetka написа:
Ваня Стойчева написа:Костилките на маслините не са много лесни за преглъщане, чак се чудя как може някой да го направи, все едно на сила хапчета да пиеш така ми звучи!

Е ти сериозно ли - с вода нарочно, аз си мислих, че се получава, докато ядеш и ги поглъщаш с храната, а не да ги ядеш след вечеря. :shock: :mrgreen:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот renetka » 26 Фев 2015, 15:54

Mon_ton написа:
renetka написа:

Е ти сериозно ли - с вода нарочно, аз си мислих, че се получава, докато ядеш и ги поглъщаш с храната, а не да ги ядеш след вечеря. :shock: :mrgreen:

Да :lol:
Но вижте, че доста хора са го чували и правили. Не съм само аз ку-ку :)
renetka

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети