Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Мит ли е, че поглъщането на костилките от маслини е полезно?

23 Фев 2015, 16:56

Така. Извинявам се :) Така и не намерих нещо да защити мнението ми. Само това, че наистина доста хора са го чували от бащи, майки, баби и дядовци. Единственото, на което попаднах е, че е хубаво в някои случаи да се приемат СТРИТИ/СЧУКАНИ костилки. Така че, моля никой да не гълта костилки туко така :D

23 Фев 2015, 16:59

Как пък точно можеш да счукаш костилка и да я изядеш! И все пак има много вярвания, че всичко най-полезно се крие именно в сърцевината! Но не мисля, че това е така, по-добре да сме по-внимателни :)

23 Фев 2015, 17:21

За хубаво или за лошо, наистина е добре да пропускаме да гълтаме твърдите неща като костилките :)

23 Фев 2015, 17:37

Като малък и аз ги поглъщах, то на времето кавко ли изхвърляхме. Сега вече нег о правя, радавм се че не съм си докарал някои сериозни проблеми, но то друга страна маслините бяха лукс, така че не съм ял много :mrgreen:

24 Фев 2015, 14:17

Krum написа:Като малък и аз ги поглъщах, то на времето кавко ли изхвърляхме. Сега вече нег о правя, радавм се че не съм си докарал някои сериозни проблеми, но то друга страна маслините бяха лукс, така че не съм ял много :mrgreen:

хаха сега повече хвърляме прав си, даже прекаляваме понякога, но костилките не са в това число - те са си за коша ;)

24 Фев 2015, 16:15

Мисля, че това са глупости с поглъщането на костилките и не трябва да се прави! Това наистина е мит, от който хората скоро трябва да се откажат да подкрепят.

24 Фев 2015, 16:46

Костилките на маслините не са много лесни за преглъщане, чак се чудя как може някой да го направи, все едно на сила хапчета да пиеш така ми звучи!

25 Фев 2015, 15:53

Ваня Стойчева написа:Костилките на маслините не са много лесни за преглъщане, чак се чудя как може някой да го направи, все едно на сила хапчета да пиеш така ми звучи!

Е точно де, с вода, като хапче :)

25 Фев 2015, 16:38

renetka написа:
Ваня Стойчева написа:Костилките на маслините не са много лесни за преглъщане, чак се чудя как може някой да го направи, все едно на сила хапчета да пиеш така ми звучи!

Е ти сериозно ли - с вода нарочно, аз си мислих, че се получава, докато ядеш и ги поглъщаш с храната, а не да ги ядеш след вечеря. :shock: :mrgreen:

26 Фев 2015, 15:54

Mon_ton написа:
renetka написа:

Е ти сериозно ли - с вода нарочно, аз си мислих, че се получава, докато ядеш и ги поглъщаш с храната, а не да ги ядеш след вечеря. :shock: :mrgreen:

Да :lol:
Но вижте, че доста хора са го чували и правили. Не съм само аз ку-ку :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4