Има ли по-специални домашни маски против косопад за мазни коса?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Има ли по-специални домашни маски против косопад за мазни коса?

Мнениеот Loreyn » 18 Юли 2014, 12:50

В последния месец имам проблем с косопада който се усили и не мога да спра с нищо. Използвам различни шампоани, балсами, маски ефектът е нулев и много се притеснявам.

Предполагам, че косопадът при бременни жени е на хормонална основа и все пак ми е притеснено. Отгоре на всичко, косата ми, която никога не е била мазна стана такава :( постоянно я мия, постоянно свалям невъзможно количество коса от главата си и вече ме е страх.

Зная от личен опит, че домашните маски помагат при проблеми с косата, но не зная дали има по-специални домашни маски против косопад и за мазни коси. :? Много се надявам някой да ми сподели рецепта, с която ако не е спрял косопада, то поне го е намалил и маската да е с добър ефект срещу мазна коса.
Loreyn

Re: Има ли по-специални домашни маски против косопад за мазни коса?

Мнениеот Harmony » 18 Юли 2014, 12:56

Не съм чувала за такава, която да е, хем за косопада, хем за мазна коса, въпреки че ако се смесят съставките от два вида домашни маски не знам дали пак няма да се получи добър ефект. За коса, която бързо се омазнява съм чувала, че се ползват отвари от бял равнец, коприва или липов цвят, а за косопад, с чесън се натърква или отвара от брашлян,но само за чесъна зная как се случват нещата, останалите отвари са ми тъмна Индия :)
Аватар
Harmony

Мнениеот red_eyes » 16 Дек 2016, 13:06

За косопада маската с бира е много ефективна. Скалпът се натърква с леко затоплена бира и се полива и цялата коса. Увива се главата или се слага шапка за баня и се стои половин час. После се отмива.
Аватар
red_eyes

Мнениеот analizatorka » 20 Дек 2016, 16:51

Капни няколко капки масло от чаено дърво в шампоана и ще намалее омазняването. За косопад пробвай отвара от коприва. С нея натъпкваш скалпа и косата.
analizatorka

Назад към Домашен лекар