Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Натурални масла вместо слънцезащитни кремове – не е опасно?

21 Юли 2014, 13:38

Тази година за пореден път се обринах от силното слънце, а може би и от слънцезащитния крем в комбинация, нямам идея :roll: работата е там, че четох за натуралните масла, някои от тях служели вместо слънцезащитни кремове, някои предпазват, като кремове с по-висок фактор, а други с по-нисък

Понеже кожата ми се оказва чувствителна, а искам да опитам да заменя слънцезащитните кремове с натурални масла, но не съм сигурна, дали няма да се влоши алергията ми от слънцето или да ми образува нови пигментни петънца и бенки, както предната година се случи :roll: и като цяло ми се струва опасно начинание :roll:

Бихте ли пробвали размяната - слънцезащитен крем с натурални масла, а смятате ли за опасно това? :roll:

Re: Натурални масла вместо слънцезащитни кремове – не е опасно?

21 Юли 2014, 13:41

аз не съм убедена, че съществува такова натурално масло, което да е с приблизителен фактор 50 или такова за чувствителна кожа :roll: не мисля, че бих опитала

21 Юли 2014, 14:25

Защо да не съществуват такива, но предполагам, че ще са труднооткриваеми или доста скъпи :roll:

24 Юли 2014, 19:33

Натуралните масла нямат УВ и ИЧ филтри, те само омазняват. Обаче можете да си приготвите страхотен слънцезащитен крем, натуралната хума е много добър УВ филтър, чистата й форма известна като каолин се влага в скъпите слънцезащитни мазила. Изкопайте си хума и се мажете с нея, има и почистващ и лечебен ефект, за да не изгорят хипопотамите се мажат с речна кал, може да си забъркате мазило от маслиново масло и хума, купете си порцеланово хаванче, става лесно в него.
Бъдете здрави. :)

20 Ное 2014, 09:43

Със сигурност бих опитала, ако имам такава рецепта. И разбира се, ако е изпробвана от някой, иначе на доверие опити бих си правила само,ако не ми е наложащо да съм с крем :)

04 Дек 2014, 12:21

В този случай предпочитам слънцезащитните кремове, от друга страна съм чувал, че трябвало да се ядат повече домати, че да не изгаря кожата :mrgreen:

05 Дек 2014, 14:32

Изобщо не бих пробвала! Точно за такива неща се доверявам само на козметиката, не ми се рискува, ако не съм изяла достатъчно моркови или не съм се натъркала с достатъчно жожоба и туко виж изгоря, че после да не мога да легна... не не не :shock:

05 Дек 2014, 15:22

Krum написа:В този случай предпочитам слънцезащитните кремове, от друга страна съм чувал, че трябвало да се ядат повече домати, че да не изгаря кожата :mrgreen:

Аз ям супер много домати и досега не са ми помогнали :lol: :lol: :lol:

Иначе по темата... не бих се мазала с масла. Имам слънчева алергия и дори за хляб не излизам без да се намажа с минимум 50ти фактор. Не съм получавала алергични реакции от слънцезащитните кремове, които използвам, а в същото време откакто започнах сериозно да ги използвам не съм била с алергия :) Това ми подсказва, че си вършат добре работата. Вярно, че за едно лято ми отиват до две опаковки, но по-добре така отколкото да не мога да се покажа навън, да имам ужасни сърбежи от, които не мога да спя, да пия шепа хапчета и да ям само варени картофи. :mrgreen:

08 Дек 2014, 14:15

Маслото ми звучи като нещо, с което стабилно ще се препичам :lol:
Точно пък за изгаряне не бих рискувал, може да сте сигурни, защото като знам колко мога да изгоря, страшно е направо.

26 Май 2015, 15:58

Не мисля, че ще е проблем, скоро научих, ча малиновото масло много предпазва от слънцето, защо да не се пробва? :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2