Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
21 Юли 2014, 16:37
Преди да забременея имахме котенце, по обясними причини се разделихме с него, тежка раздяла беше, но пък то остави следи не само в сърцата ни, ами и по мебелите. Редовно обичаше да чеше нокти по дървените мебели, било то маси столове, малко от тях останаха във вида си.
Не ме е яд, понеже много го обичахме, ама си мислих дали не е възможно последствията от домашния любимец по мебелите да се поправят по някакъв начин?
Чувала съм, че с глицерин, когато се намажат мебелите стават красиви, но не смея да пробвам такива слухове, предпочитам нещо изпитано, което ще е добър ефект!
Някой сеща ли се с какво можем да поправим последствията по мебелите от домашния любимец, без да се налага да купуваме нови?
21 Юли 2014, 16:39
Едно време свекър ми заръчваше да поправя краката на масата с ядката на суров орех, втриваш докато не се заличи, така казваше той, така и не стигнах до там да опитам този съвет, но предполагам е ефикасен, апък и по никакъв начин не може да навреди
13 Авг 2014, 16:40
Не съм убедена, че има начин, поне при нас нямаше, не че ни пречи кой знае колко де, направихме няколко ефектни кръпки по дивана, дори и на местата където нямаше нужда, стана готино в крайна сметка, що се отнася до дървените мебели - няма спасение...
19 Яну 2015, 18:18
котенцата много хубави следи правят, мисля че няма защо да ги поправяте, ако имате акъл в главата ще си върнете котката.
21 Яну 2015, 15:44
dejavu написа:Не съм убедена, че има начин, поне при нас нямаше, не че ни пречи кой знае колко де, направихме няколко ефектни кръпки по дивана, дори и на местата където нямаше нужда, стана готино в крайна сметка, що се отнася до дървените мебели - няма спасение...
Нормално, ако котката е изтънила по 2-3 мм. дъбочина, няма как да се затрият следите, може да изпилите и да лакирате на ново.
23 Яну 2015, 14:07
Ооо, те ще са някакви малки следи

Жалко, че сте имали глупостта да се разделите с животното си
24 Яну 2015, 13:24
Сменете си мебелите, няма как да се прикрият следите, особено по дървото, ако са по-дълбоки.
04 Авг 2015, 14:34
Rali_hr написа:Сменете си мебелите, няма как да се прикрият следите, особено по дървото, ако са по-дълбоки.
щото явно мебелите са ви по-малко ценни от някоя бъхлива котка.
04 Авг 2015, 15:24
Slavena написа:Rali_hr написа:Сменете си мебелите, няма как да се прикрият следите, особено по дървото, ако са по-дълбоки.

Следите се прикриват малко трудно, но не е и невъзможно, дори мебелите могат да станат по-арт, ако се поработи върху тях...
05 Авг 2015, 14:31
MerryPop написа:Slavena написа:Rali_hr написа:Сменете си мебелите, няма как да се прикрият следите, особено по дървото, ако са по-дълбоки.

Следите се прикриват малко трудно, но не е и невъзможно, дори мебелите могат да станат по-арт, ако се поработи върху тях...

По-скоро си става клошалАрт, което никак не го оправдавам

колкото и да обичам животното