Последствията от домашния любимец по мебелите – как да ги поправим?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Re: Последствията от домашния любимец по мебелите – как да ги поправим?

Мнениеот Pipilota » 10 Авг 2015, 07:56

Бе отглеждането на животно не е за всеки, това е да се откажеш от материалното, в името на няколко косъма, но кой го иска? Хората обичат да им е чисто, педантично, да няма никой, да са сами и да им е абсолютно чисто а и да не полагат никакви грижи за друг, освен за собствения си г**. :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот kalinka-kuku » 11 Авг 2015, 14:29

A не е ли възможно да се научи животното къде да си спи и къде да си остри ноктите, мисля че с добро възпитание няма да имате проблеми нито с мебелите, нито с каквито и да е било бели из къщи. Дори има училища за кучета, така че прсото трябва малко желание
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Jully » 11 Авг 2015, 15:34

marsu написа:A не е ли възможно да се научи животното къде да си спи и къде да си остри ноктите, мисля че с добро възпитание няма да имате проблеми нито с мебелите, нито с каквито и да е било бели из къщи. Дори има училища за кучета, така че прсото трябва малко желание

Да това е добра идея, но ако хвърчат косми навсякъде пак е трудно, макар че има толкова много четки за козина, които могат да свършат чудесна работа !:)
Аватар
Jully

Мнениеот mimeto90 » 21 Авг 2015, 16:40

Jully написа:
marsu написа:A не е ли възможно да се научи животното къде да си спи и къде да си остри ноктите, мисля че с добро възпитание няма да имате проблеми нито с мебелите, нито с каквито и да е било бели из къщи. Дори има училища за кучета, така че прсото трябва малко желание

Да това е добра идея, но ако хвърчат косми навсякъде пак е трудно, макар че има толкова много четки за козина, които могат да свършат чудесна работа !:)

С кучетата не е така, веднъж като се възпита от там нататък няма много ядове, но пак зависи и от породата и от много други неща, що се отнася до котките далеч не е така, пак е до характер, но всеки си прави каквото и където си знае :idea: ;)
mimeto90

Мнениеот Mon_ton » 03 Сеп 2015, 14:57

Не мисля, че е така както кучетата, така и котките с еучат къде да си вършат работите и не създават проблеми!
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Pipilota » 04 Сеп 2015, 09:49

Точно мои роднини ми се похвалиха, че са си взели котки, имат практика, като поотрасне животното и им омръзне да го изпращат на село, сега се чудя дали пак ще стане така. :) Посъветвах ги да си вземат нещо, на което да си остри ноктите, че скоро правиха ремонт..
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Mon_ton » 11 Сеп 2015, 11:51

Такива много ги мразя, след като не са готови да гледат някое животно, защо изобщо го вземат и после ангажират някой друг с него, не намирам логика изобщо. :roll:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот kalinka-kuku » 11 Сеп 2015, 14:21

Mon_ton написа:Такива много ги мразя, след като не са готови да гледат някое животно, защо изобщо го вземат и после ангажират някой друг с него, не намирам логика изобщо. :roll:

О, такива хич не са единици, но поне ще замине животното на село, макар че там колко ли ще се гледа, пак си е натиряне на животното навън, с тази разлика, че ще има храна от време на време...
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Rali_hr » 12 Сеп 2015, 08:26

Аз не знам такива хора защо изобщо си вземат домашни любимци и на какво точно учат децата си? Че е ок да захвърлиш всичко, когато ти омръзне, стига да го занесеш на място, на което имаш познати? :) Е може да го метнеш и на улицата, в квартал на приятели..
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Pipilota » 12 Сеп 2015, 09:11

О, ние вече започнахме да им казваме, че очакваме скоро котката да бъде захвърлена, става им неприятно, ама се опитват да се изкарат, че това е точно така и точно правилното според тях...
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Предишна

Назад към За дома – съвети и идеи