Солена торта – кой каква прави?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Солена торта – кой каква прави?

Мнениеот ramimni » 22 Юли 2014, 11:38

Когато бях дете, майка ми правеше солена торта от палачинки, беше изключително вкусна, но друго не помня - палачинки и кисели краставички слагаше от себе си, но наистина така се завършваше вкуса на солената торта :)

Както и да е майка ми с годините затри рецептата някъде и ми се иска и аз да се опитам да направя солена торта, като не е задължително да е с палачинки (не, че нещо, но ме мързи да правя палачинки :mrgreen: ) няма повод за сега, но няма да е лошо да направя вечерята една идея по-интересна :roll: :)

Кажете сега какви са вашите интерпретации на солена торта или кой каква прави?
ramimni

Re: Солена торта – кой каква прави?

Мнениеот red_eyes » 22 Юли 2014, 11:45

понеже друга не знам, пак палачинкова солена торта ще напиша. Любимата ми е с пастет, маслини, кис. краставички, кашкавал, на другия блат пак със същите продукти, но вместо пастет - майонеза и горчица.... иии така докато не свършат палачинките, най-отгоре поръсваме с мноооого кашкавал, евентуално за малко във фурната, за да се разтопи и запече леко ;)
Аватар
red_eyes

Мнениеот donni » 22 Юли 2014, 13:35

аз не се сещам за по-подходящ блат за солената торта от палачинките, всичко останало би станало дебело и сухо :| най-добре е с тях :idea:
donni

Мнениеот mamina » 10 Сеп 2016, 11:39

Като чуя солена торта и аз се сещам за такава с палачинки :lol: . Аз рядко правя, защото палачинките са ми много трудоемки, но иначе пък слагам каквото ми попадне - шунка или прошуто, кисели краставички, маслини, кашкавал, варено яйце може. Сега се сещам, че имам и една рецепта за картофена торта, но не помня каква беше. Абе общо взето импровизация е работата :lol: .
mamina

Назад към Рецепти и полезни съвети