Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота
Правила на форума
Добави отговор

Re: Все още ли използвате дезодоранти?

19 Ное 2015, 12:34

Ми аз използвам, особено след като свърша фитнес, не мога да тръгна вмирисан на какво ли не. Няма начин да не използвам подобни неща.

20 Ное 2015, 21:22

silver933 написа:Ми аз използвам, особено след като свърша фитнес, не мога да тръгна вмирисан на какво ли не. Няма начин да не използвам подобни неща.

Има начин. Когато организмът е здрав и задоволен с вода и соли, потта няма миризма. Задоволяването става с два вида изотонична вода - натриева и калиева. Натриевата вода съдържа една изравнена кафена лъжичка сода бикарбонат и същото количество готварска или профилактична сол в една чаша вода от 250 мл. Тъй като е алкална, тази вода не бива да се пие по време на хранене.
Калиевата вода съдържа една изравнена кафена лъжичка калиев карбонат и същото количество лимонена киселина. Чашата не се пълни догоре с вода за да не прелее от образувания въглероден двуокис. След като кипенето свърши, опитва се на вкус. Той трябва да се нагласи леко кисел с добавяне на още малко киселина. Накрая се долива догоре със студена вода или кубчета лед ако смятате, че разтворът е топъл.
Организмът е задоволен с вода когато урината за денонощие е над 26 мл/кг. Тази стойност е малка ако консумирате кафе и алкохол защото организмът се нуждае от повече вода за да се отърве от вредни вещества.

23 Ное 2015, 13:57

Михаил Вълков написа:
silver933 написа:Ми аз използвам, особено след като свърша фитнес, не мога да тръгна вмирисан на какво ли не. Няма начин да не използвам подобни неща.

Има начин. Когато организмът е здрав и задоволен с вода и соли, потта няма миризма. Задоволяването става с два вида изотонична вода - натриева и калиева. Натриевата вода съдържа една изравнена кафена лъжичка сода бикарбонат и същото количество готварска или профилактична сол в една чаша вода от 250 мл. Тъй като е алкална, тази вода не бива да се пие по време на хранене.
Калиевата вода съдържа една изравнена кафена лъжичка калиев карбонат и същото количество лимонена киселина. Чашата не се пълни догоре с вода за да не прелее от образувания въглероден двуокис. След като кипенето свърши, опитва се на вкус. Той трябва да се нагласи леко кисел с добавяне на още малко киселина. Накрая се долива догоре със студена вода или кубчета лед ако смятате, че разтворът е топъл.
Организмът е задоволен с вода когато урината за денонощие е над 26 мл/кг. Тази стойност е малка ако консумирате кафе и алкохол защото организмът се нуждае от повече вода за да се отърве от вредни вещества.

Те си се развиват достатъчно много бактерии, за да започнеш да миришеш, иначе по принцип няма миризма, съгласна съм!

23 Ное 2015, 13:58

Михаил, само в тези 250мл вода ли трябва да има въпросните неща, и ако е така, готварската сол не е ли много за всеки ден да се използва? :roll:
Рецептата ви става ли за бременни и кърмачки?

29 Яну 2016, 15:48

От години не ползвам дезодоранти! Имам чувството, че след 1 час все едно не съм се пръскал.

30 Мар 2016, 14:37

black написа:От години не ползвам дезодоранти! Имам чувството, че след 1 час все едно не съм се пръскал.

И аз избягвам да ползвам дезедоранти, но понякога не знам какво да използвам, за да се предпазя от миризмите и изпотяването под мишниците.

30 Мар 2016, 14:48

Как не ползвате никакви дезодоранти? Някакви пудри или ролчета ли?

30 Мар 2016, 15:01

От както прочетох, че рол-оните били едни от най-опасните избори за под мишниците, защото благодарение на тях доста се напрягат лимфните възли много се притесних и сега се чудя какво да използвам. Бях чула за тея дездоранти камък, тук от форума, но не съм виждала да си купя. Надявам се, че ще има ефект с тях, защото напоследък избягвам да ползвам друго, освен парфюм и вече имам чувството, че толкова воня, че на хората им прави впечатление. :roll:

30 Мар 2016, 15:42

rabotnata pchela написа:От както прочетох, че рол-оните били едни от най-опасните избори за под мишниците, защото благодарение на тях доста се напрягат лимфните възли много се притесних и сега се чудя какво да използвам. Бях чула за тея дездоранти камък, тук от форума, но не съм виждала да си купя. Надявам се, че ще има ефект с тях, защото напоследък избягвам да ползвам друго, освен парфюм и вече имам чувството, че толкова воня, че на хората им прави впечатление. :roll:

Това за рол-оните за първи път го чувам, а ползвам само това! Не съм забелязала да имам проблеми с лимфните възли.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2