Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.
14 Юни 2016, 11:27
По-добре по естествен начин да си набавяш витамините, тези опаковки с мултивитамини аз специално ги избягвам. По едно време ги пиех, но не се чувствах заредена с енергия, а и ми оставаше един неприятен вкус в устата.
16 Юни 2016, 11:48
YoLindi написа:По-добре по естествен начин да си набавяш витамините, тези опаковки с мултивитамини аз специално ги избягвам. По едно време ги пиех, но не се чувствах заредена с енергия, а и ми оставаше един неприятен вкус в устата.
Aко дефицита е голям няма друг начин да се набавят витаминие и полезните минерали за тялото, само и единствено с храната е почти невъзможно. :)
16 Юни 2016, 12:37
Така е, човек не може да яде всеки ден толкова разнообразна храна, че да си набавя всички минерали и витамини. Пък и не всичко обича. Аз например не ям много бобови продукти, не ги обичам, а те са доста полезни.
16 Юни 2016, 12:41
donni написа:Така е, човек не може да яде всеки ден толкова разнообразна храна, че да си набавя всички минерали и витамини. Пък и не всичко обича. Аз например не ям много бобови продукти, не ги обичам, а те са доста полезни.
Да, а и има периоди, в които дори не бива да ги ядем, било то диета, след заболяване, раздразнен стомах и т.н. това още повече ограничава, а здравето на човека се нуждае от всичко полезно и става малко противоречиво. В такв случай витамините си идват точно на място :)
16 Юни 2016, 14:18
Все пак не трябва да се прекалява и предоверява човек и на купените витамини. Те също могат да навредят при неправилна употреба.
21 Юни 2016, 13:00
roksana написа:Все пак не трябва да се прекалява и предоверява човек и на купените витамини. Те също могат да навредят при неправилна употреба.
Нали за това има дози на опаковките. :) Но предозирането с витамини пак не е добра работа. ;) трябва да се внимава с много неща, винаги да си имаме едно на ум.
08 Сеп 2016, 11:46
Липсата на витамини си личи по вида на кожата на лицето, ноктите. Като се вгледа човек малко повече и открива признаци.
09 Сеп 2016, 10:23
не е добре да отдаваме такива неща веднага на липсата на витамини. кожата може да е с повехнал вид и от слънце, от дехидратация, общ недостиг на нещо в организма.. може да е просто козметичен проблем от възрастта или пък не. да се диагностицираме сами не е съвсем безопасно. имаме ли видими признаци на нещо, най- добре е да се мине през лекар.
09 Сеп 2016, 12:25
Така е. Пък и отиваш на лекар с оплаквания, че се чувстваш постоянно изморен, с недобър вид и покрай другите изследвания и подозрения за причината той винаги ще ти изпише някакви витамини. Те поне няма да навредят

.