Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Какъв грах предпочитате - замразен, консервиран, сух...

01 Авг 2014, 13:31

Много обичам грах, но наскоро за първи път ми се отдаде да опитам сух грах, обелен от люспите и почистен.
Приятно ме изненада вкусът :)
Нека да обобщим:
- консервиран грах - в буркан, плащаш отгоре опаковката /буркан или консервна кутия/, лесен за готвене, дори и за пряка консумация, виждаш го как е на външен вид
- замразен грах - бланширан, няма много нерви по готвенето му, но много често се получава така, че замразени грахчетата са големи и сочни, а като се размразят, стават на нищо
- сух грах - интересен сладък вкус, няма шлюпки, но доста рядко се намира по магазините
Много обичам млад, млечен грах, но него пък много трудно намирам в сурово състояние.
Вие домакини, кой грах предпочитате? Най-вкусните ви рецепти с грах?

Re: Какъв грах предпочитате - замразен, консервиран, сух...

01 Авг 2014, 15:00

Sophia.G написа:Много обичам грах, но наскоро за първи път ми се отдаде да опитам сух грах, обелен от люспите и почистен.
Приятно ме изненада вкусът :)
Нека да обобщим:
- консервиран грах - в буркан, плащаш отгоре опаковката /буркан или консервна кутия/, лесен за готвене, дори и за пряка консумация, виждаш го как е на външен вид
- замразен грах - бланширан, няма много нерви по готвенето му, но много често се получава така, че замразени грахчетата са големи и сочни, а като се размразят, стават на нищо
- сух грах - интересен сладък вкус, няма шлюпки, но доста рядко се намира по магазините
Много обичам млад, млечен грах, но него пък много трудно намирам в сурово състояние.
Вие домакини, кой грах предпочитате? Най-вкусните ви рецепти с грах?

тепърва навлизам в готвенето, не мога да помогна с никаква рецепта, но пък съм предубедена за сухия грах, не мисля, че ще е сред фаворитите ми! :|

01 Авг 2014, 15:25

Предпочитам жена ми да ми го готви и да не се задълбавам в подробности. Обичам граха със свинско на фурна. Даже ако има повече свинско, по-добре.

01 Дек 2014, 12:15

Грах от буркани харесвам, замразения грах не знам кога евентуално може да се сготви и 10 часа да го готвя имам чувството, че все такъв твърд ще остане :roll:

01 Дек 2014, 20:47

всякакъв обичам :mrgreen:

Наскоро една приятелка прави кюфтенца от грах и картофи. изглеждат великолепно, но още не съм ги правила.

02 Дек 2014, 10:15

Viktor.Ivanov написа:Предпочитам жена ми да ми го готви и да не се задълбавам в подробности. Обичам граха със свинско на фурна. Даже ако има повече свинско, по-добре.

А така, това е любима рецепта и у нас! Но всички искат повече свинско, аз предпочитам повече грах :lol:

17 Дек 2014, 10:56

Предпочитам да бъде консервиран, защото е добре сготвен, а и по-бързо се приготвя после, само вадиш и си готов :)

12 Яну 2015, 15:29

Винаги съм предпочитал грах от буркани. :)

13 Яну 2015, 10:35

Ми кръгъл, какъв, замразения е гаден, щото трудно се готви. :mrgreen:

13 Яну 2015, 12:36

Не съм виждал досега сух грах, изобщо дори не знам от къде да си намеря, как се процедира с него, накисва ли се или какво се прави? :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2