Много обичам грах, но наскоро за първи път ми се отдаде да опитам сух грах, обелен от люспите и почистен.
Приятно ме изненада вкусът
Нека да обобщим:
- консервиран грах - в буркан, плащаш отгоре опаковката /буркан или консервна кутия/, лесен за готвене, дори и за пряка консумация, виждаш го как е на външен вид
- замразен грах - бланширан, няма много нерви по готвенето му, но много често се получава така, че замразени грахчетата са големи и сочни, а като се размразят, стават на нищо
- сух грах - интересен сладък вкус, няма шлюпки, но доста рядко се намира по магазините
Много обичам млад, млечен грах, но него пък много трудно намирам в сурово състояние.
Вие домакини, кой грах предпочитате? Най-вкусните ви рецепти с грах?