Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Как избирате дини и пъпеши, когато ги купувате?

08 Авг 2014, 09:39

За толкова години не се научих да избирам дини и пъпеши, които са узрели, сочни и сладки. Гледам дръжката - суха, добре де, ама динята вътре - ужас, в края на лятото все избирам презрелите, а преди това все купувам зелени пъпеши и дини. :oops:

Знам, че има някакви особени тактики при избирането и на пъпеши, и на дини и май е време да ги науча.
Как си избирате дини и пъпеши, когато купувате, по какво различавате зелените от узрелите и узрелите от презрелите? :? :D

Re: Как избирате дини и пъпеши, когато ги купувате?

08 Авг 2014, 09:46

Дините са по-трудни, презрял пъпеш не помня да съм купувала, а узрелите просто миришат на узряло, няма как да сбъркаш! ;)
По-принцип в чукането му е майката при дините :D :D като чукнеш една узряла диня звука трябва да е звънтящ, т.е. все едно почукваш пластмасово шише с вода ии да, дръжката да е суха ;) а за презрелите дини не мисля, че можеш да се подсигуриш :(

Re: Как избирате дини и пъпеши, когато ги купувате?

11 Авг 2014, 13:44

Пъпеша, наистина мирише на узряло, когато е ароматен, само тогава купувам... и не давайте да ви ги дупчат, едно от многото адски нехигиенични неща!
Добави отговор
Отиди на страница: