Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Как да се погрижа за пиърсинга си по време на бременността?

11 Авг 2014, 16:40

В тийнейджърските си години се бях надупчила на различни места. С времето останаха само пиърсингите на пъпа и зърното ми.

От както забременях съм нямала проблемни с никой от тях.
Преди седмица реших, че е време да сложа по-голяма обица на пъпа си, за да нямам проблеми по-късно с нея. За пиърсинга за зърното, обаче не мога да реша, кога ще стане време да махна обецата или да я сменя, но от смяната едва ли ще има нужда?
2010-01.jpg
2010-01.jpg (55.48 KiB) Прегледано 783 пъти

Решила съм да кърмя детето си, затова мисля, че когато родя, тогава ще е подходящо да сваля и обицата и евентуално да видя как стоят нещата след като приключим с този вид хранене.
Но не съм убедена, дали ще се погрижа добре от тази гледна точка за пиърсинга си, според вас трябва ли да сваля всичко от себе си или няма такава нужда?

Re: Как да се погрижа за пиърсинга си по време на бременността?

11 Авг 2014, 16:42

зърната ти със сигурност ще станат по-чувствителни, заради това мисля, че ще искаш да я махнеш преди да си започнала да кърмиш, но според мен ти ще усетиш момента и добре е, че си сменила обецата на пъпа навреме :!:

16 Ное 2014, 16:30

Не е ли по-добър вариант направо да ги махнете, а след като се възстановите от раждане, кърмене и всичко останало пак да си сложите? :)

03 Апр 2015, 10:53

Най-доброто решение е да се махне пиърсинга, ако на особени зони, като на пъпа. После винаги може пак да си сложите, отколкото да рискувате дискомфорт ;)

08 Апр 2015, 15:25

Махни обецата на зърното, определено. За пиърсинг на попа съм виждала дълги силиконови обеци за бременни.

08 Апр 2015, 15:33

Neven498 написа:Махни обецата на зърното, определено. За пиърсинг на попа съм виждала дълги силиконови обеци за бременни.

Вярно?! Представяш ли си! :shock: :shock: :shock: На зърното що пък ще пречи, е няма е удобно да суче бебето после тъй или иначе трябва се махне де..

08 Апр 2015, 17:04

Ми не си слагайте такива пиърсинги бе момичета, имате уши, езици!

09 Апр 2015, 10:22

И аз имах пиърсинг на пъпа и го махнах, не мога да кажа, че това ми изглежда красиво, а е направо покъртително, после пак бих се пробила, ако реша.

09 Апр 2015, 14:34

защо се замисляш въобще за обицата на зърното? ще е неестествено бебето да има вкус на метал в устата си, когато го кърмиш...

09 Апр 2015, 14:35

m0n4eto написа:защо се замисляш въобще за обицата на зърното? ще е неестествено бебето да има вкус на метал в устата си, когато го кърмиш...

А то не се знае дали изобщо ще се кърми това бебе :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2