Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
27 Мар 2015, 15:13
У нас ядем само хималайска сол, така съм свикнал от малък с подобен вкус на солта, майка ми все готвеше с едра сол и слагаше такава и в салатите. После с появата на хималайската сол минахме на нея
27 Мар 2015, 15:59
Не знам! Аз си ползвам обикновена сол, няма как седна на масата и до мен да няма солница, не подбирам хич каква е солта, стига да соли достатъчно добре!
27 Мар 2015, 17:16
Разбира се, че има значение. хубавата качествена сол, като хималайската, в умерени количества е супер полезна, съдържа страшно много полезни вещества и минерали! Най-малкото и сега се осланяйте на принципа на цената - 1кг. хималайска сол е 6лв., докато килограм обикновена сол е стотинки!
27 Мар 2015, 17:51
Разбира се, че солта е важна и без нея хич не е толкова добре, колкото си представяме, трябва да се хапва и сол, затова е добре, че има такива здравословни варианти, като хималайската, важното е да се решим да си купим и да си създадем навика.
27 Апр 2015, 16:49
Когато става въпрос за деца според мен е по-добре да се научат да ядат по-безсолно, та покрай тях и ние можем да се превъзпитаме
28 Апр 2015, 14:52
Ами аз се ориентирам спрямо съдовете, в които готвя, най-често на голямата тенджера слагам по 2 чаени лъжички, а на по-малката по една
28 Апр 2015, 15:55
MGB написа:Не мога да се преборя със себе си да ям безсолна храна, но и аз мисля, че не прекалявам. Според мен е по-добре да се яде безсолно, от колкото "нормално" солено, тъй като от нормалното, винаги може везната да натежи към пресоленото!
Да, така или иначе ядеш толкова солени неща като чипсове, солети и прочие, които дори и да не знаеш имат ужасно количество сол, така че без сол няма да останеш.
29 Апр 2015, 17:21
Mon_ton написа:MGB написа:Не мога да се преборя със себе си да ям безсолна храна, но и аз мисля, че не прекалявам. Според мен е по-добре да се яде безсолно, от колкото "нормално" солено, тъй като от нормалното, винаги може везната да натежи към пресоленото!
Да, така или иначе ядеш толкова солени неща като чипсове, солети и прочие, които дори и да не знаеш имат ужасно количество сол, така че без сол няма да останеш.

Е, да де ама не всички ядат такива неща, но не мисля, че е добре да се яде съвсем безсолно, поне моя организъм страда от това, все едно нищо не съм яла, когато ям безсолно и бързо започва да ми прилошава!
30 Апр 2015, 10:25
dessiblond написа:Е, да де ама не всички ядат такива неща, но не мисля, че е добре да се яде съвсем безсолно, поне моя организъм страда от това, все едно нищо не съм яла, когато ям безсолно и бързо започва да ми прилошава!
Това е много интересно! Не съм се замисляла, че липсата на сол може да доведе до неприятни последствия и да ги усетиш реално.
А като избирате сол, задължително ли се спирате на модерната хималайска?