Съвети и насоки за направата на педикюр у дома?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Съвети и насоки за направата на педикюр у дома?

Мнениеот Lyomi » 21 Авг 2014, 14:21

Никога до сега не съм ходила на педикюр или маникюр, майка ми го смята за излишен разход, но аз имам нужда да се почувствам добре!
Разбрах какви инструменти са ми необходими горе-долу и си ги купих. Пиша ви тук, за да направя една последна справка дали има неща, които не знам за направата на педикюр у дома.
DIY_french_pedicure.jpg
DIY_french_pedicure.jpg (17.12 KiB) Прегледано 514 пъти

Понеже искам да си направя и френски маникюр, се чудя дали трябва да изрежа кожичките си, преди да лакирам ноктите и дали трябва да ги изпиля и отгоре с меката пила, която придава блясък на нокътя?
Моля ви да ми дадете повече съвети и насоки за направата на педикюр у дома?
Lyomi
 
Мнения: 296
Регистриран на: 28 Окт 2013, 16:03

Re: Съвети и насоки за направата на педикюр у дома?

Мнениеот YoLindi » 21 Авг 2014, 14:29

Не обичам да ходя в салони, понеже ми изглежда страшно нехигиенично и се справям вкъщи. Слагам си един леген с топла вода и соли за крака и стоя в него, докато не побелеят кожичките, които трябва след това да изчистя с кюрета. След тази нелека процедура (особено през лятото) слагам ексфолиант за крака на пемзата и премахвам остатъците, които не съм успяла да махна с кюретата. След това изрязвам ноктите си или само ги оформям, като преди това измивам краката си. Оформям маникюра, като пиля и изрязвам кожичките (понеже моите растат големи) и накрая лакирам, след което хидратирам. ;)
YoLindi
 
Мнения: 447
Регистриран на: 02 Окт 2013, 12:28


Назад към Козметика и грим

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта