Картофена баница – можете ли да ми препоръчате рецепта?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Картофена баница – можете ли да ми препоръчате рецепта?

Мнениеот Bambaa » 25 Авг 2014, 16:37

За картофена баница бях чувала, или поне така съм си я представяла, от баща ми, който често пътуваше в родопския край и ако не се лъжа се наричаше пататник. :roll: поправете ме, ако съм се заблудила :!:

Разказвал ми е, че там често правели подобно нещо, но той не е особен фен на картофите, не е могъл да я оцени по достойнство :D

Вчера една приятелка ми разказваше за някаква рецепта за картофена баница, която й е казала нейна приятелка, тя ми изброи набързо какво съдържа и беше странна, хем с тесто, хем с картофи :?
нещо такова изникна в представата ми, дали ще става за хапване :? :D
banica.jpg
banica.jpg (15.63 KiB) Прегледано 2658 пъти
Имате ли представа как се прави картофена баница и дали е възможно да ми препоръчате някаква точна рецепта, за такава, каквато сте опитвали да направите :?:
Аватар
Bambaa

Re: Картофена баница – можете ли да ми препоръчате рецепта?

Мнениеот donni » 25 Авг 2014, 16:41

Пататника представлява ето това
big_79938597ca7fe4f65a47e690f2669a2c.jpg
big_79938597ca7fe4f65a47e690f2669a2c.jpg (28.22 KiB) Прегледано 2656 пъти
и да си призная ми излежда доста по-вкусно от твоето предложение, но за съжаление нямам рецепта за него, надявам се, някой който е правил такова нещо да изникне с рецепта! :)
donni

Мнениеот PasDeDeux » 26 Авг 2014, 16:16

Правила съм едни картофени палачинки, които много приличаха на пататника, пак със сирене, станаха страшно вкусни понеже се печаха на тиган - страшни, но пък голяма играчка си беше, не мога да отрека, от тогава не съм повторила! :D
PasDeDeux

Мнениеот rabotnata pchela » 28 Ное 2014, 14:56

Аз научих от една планинска баба рецепта за картофник! :) Разточваш тестото по-голямо от тавата- за да може да обхване и стените. :) После по средата слагаш картофи със сирене, лук и подправки - предварително сварени и нарязани на ситно или намачкани ;) Отгоре слагаш друга кора която е като капак и печеш и после хапваш яко! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Kremiliya » 08 Дек 2014, 15:20

rabotnata pchela написа:Аз научих от една планинска баба рецепта за картофник! :) Разточваш тестото по-голямо от тавата- за да може да обхване и стените. :) После по средата слагаш картофи със сирене, лук и подправки - предварително сварени и нарязани на ситно или намачкани ;) Отгоре слагаш друга кора която е като капак и печеш и после хапваш яко! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Звучи много калорично и нездравословно, трябва да се пробва :mrgreen:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот rabotnata pchela » 29 Апр 2015, 14:52

Да, такова беше ама е и вкусно, а с колкото повече копър, толкова по-добре! Трябва скоро да го направя на моят мъж, той е такова планинско чедо и ще му хареса много :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Mamacita » 30 Апр 2015, 16:02

rabotnata pchela написа:Аз научих от една планинска баба рецепта за картофник! :) Разточваш тестото по-голямо от тавата- за да може да обхване и стените. :) После по средата слагаш картофи със сирене, лук и подправки - предварително сварени и нарязани на ситно или намачкани ;) Отгоре слагаш друга кора която е като капак и печеш и после хапваш яко! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Улала, предполагам след едно парче ще си преял здраво, не мисля, че бих опитала :| предпочитам отделно картофи и отделно баница :D
Mamacita

Мнениеот sofi_black » 04 Май 2015, 13:32

Изглежда поразително, но както се опитвам да отслабна, то това няма да ми бъде от голяма помощ!
sofi_black

Мнениеот Kremiliya » 04 Май 2015, 15:15

PasDeDeux написа:Правила съм едни картофени палачинки, които много приличаха на пататника, пак със сирене, станаха страшно вкусни понеже се печаха на тиган - страшни, но пък голяма играчка си беше, не мога да отрека, от тогава не съм повторила! :D

Картофените палачинки звучат много лесно, а за баница май не съм опитвала такъв тип :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот rabotnata pchela » 04 Май 2015, 20:20

Можете да импровизирате, представям си една баница от обикновени кори, вътре напълнена с много картофки, но първо мазно запържени и настъргани,ммммъъ! :)
Аватар
rabotnata pchela

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети