Правила на форума
Добави отговор

Вече минах четиридесетте, дали трябва да променя начина си на живот, за да се предпазя от неприятности в близко бъдеще?

27 Авг 2014, 11:22

Все по-често ме застигат статии, за това как живота започва на 40 или 50 год. и подобни, но казано честно след като минах четиридесетте малко или много започнах да се притеснявам за здравословното си състояние. Замислих се дали трябва по някакъв начин да променя живота си, така че да се предпазя от неприятности, които предполагам биха ме застигнали в близко бъдеще с напредването на възрастта ми. :( :?

Опитвала съм се да водя винаги динамичен начин на живот, въпреки работата ми, която ме държи по цял ден на бюро :( , но мисля, че само това няма да е достатъчно, за да избегна неприятности, а трябва да се заровя по-дълбоко в навиците, които имам и да ги променя, как мислите вие? :roll:
helen_mirren.jpg
helen_mirren.jpg (9.63 KiB) Прегледано 7302 пъти
Освен, че на първо място трябва да се чувстваш млада, за да изглеждаш така, какви промени в начина си на живот направихте, за да се предпазите от неприятности в близко бъдеще, когато осъзнахте, че сте минали четиридесетте и какви бяха те, започнахте да спортувате, променихте храненето си, започнахте да се глезите повече? :roll:

Re: Вече минах четиридесетте, дали трябва да променя начина си на живот, за да се предпазя от неприятности в близко бъдеще?

27 Авг 2014, 11:25

Абсолютно винаги съм се съобразявала с това какво хапвам, но определено започнах да спортувам повече и то не беше целенасочено, а като че ли имах нужда от това - повече движение = повече тонус :arrow: повече усмивки и повече позитивно мислене ;) Единственото, което съобразих изцяло с реалната си възраст, не тази, на която се чувствам :lol: са профилактичните прегледи, според мен са адски важни!

Re: Вече минах четиридесетте, дали трябва да променя начина си на живот, за да се предпазя от неприятности в близко бъдеще?

25 Ное 2014, 16:57

Мисля, че е от значение винаги да живеем според това, как се чувстваме, а не на колко сме ;) От друга страна е най-важното профилактични прегледи когато наближи тази възраст и я минем вече.

15 Дек 2014, 16:47

Според мен ако както досега твърдите, че сте живеели динамично и здравословно то значи се справяте много добра с живота си :)

22 Дек 2014, 16:24

Anka написа:Според мен ако както досега твърдите, че сте живеели динамично и здравословно то значи се справяте много добра с живота си :)

Колкото повече човек остарява, толкова повече започва да мисли за здравословния живот, защото виждаме последствията, които започват да тежат...

04 Мар 2015, 11:47

Мисля, че няма какво толкова да го мислиш, все пак това е част от живота и организма ни се нагажда, не се притеснявай толкова, много мислене може да навреди само :)

04 Мар 2015, 12:28

Май след 40 години всички започват да се замислят, че остаряват и жени и мъже и почват да търсят и спорт и друго занимание, за да се поддържат млади и по-здрави по-дълго време..

04 Мар 2015, 18:23

Мисля, че тепърва ще идва времето, в което хората след 40-те си години ще се активират за нов по-здравословен живот ;) Още е рано!

04 Мар 2015, 22:04

Не е чак толкова страшно на тези години, спокойно! Отдавна съм около 40-те и не съм умряла от старост, не се притеснявай, 40 са си като 30! :)))

05 Мар 2015, 11:21

През 40-те жените се разкрасяват най-много, каква е причината? :) Може би защото тогава почват да се поддържат най-много, за да покажат младостта си, която вече е в миналото. :mrgreen:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2