Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
Правила на форума
Добави отговор

Отслабване с гореща или със студена вода?

27 Авг 2014, 14:49

Достигам до извода, че един от най-добрите начини за сваляне на тегло е именно приема на вода. Работата е там, че чета коренно различни теории дали това може да се случи с топла или студена вода :?

Последното, което прочетох е, че с приема на гореща вода се повишава температурата на стомашно-чревния тракт и така се засилва метаболизма, освен това играе роля на разтворител и прочиства стомаха и червата.
hot-water.jpg
hot-water.jpg (24.77 KiB) Прегледано 1325 пъти
Втория вариант, който четох е за отслабване със студена вода и най-странното беше, че принципът, по който се отслабва е абсолютно същият :? т.е. като пиеш студена вода засилваш метаболизма, тъй като подлагаш организма си на изпитанието да затопли тази вода :?

Нямам идея кое е вярното, но бих искала да опитам, за целта искам съвета ви, по кой начин бих отслабнала с гореща или със студена вода :?:

Re: Отслабване с гореща или със студена вода?

27 Авг 2014, 14:53

В тези жеги ми се иска да вярвам, че може да се отслабне и със студена вода, но съм за теорията с топлата има много повече логика като се замислиш :idea:

27 Авг 2014, 16:00

И двете са невъзможни, ако става дума за това, че само с пиене на вода ще стане работата, не се ли съобразяваш от какво по колко няма как да ти се получат нещата, но да, със сигурност топлата ще те прочисти на секундата, особено ако не страдаш от проблеми с червата :lol:

27 Ное 2014, 11:42

Топлата вода би следвало да помага в топенето на мазнините и най-вече да помага на метаболизма ;)

17 Дек 2014, 13:01

Аз съм чувала за случаи, при които хора са отслабвали само ако са пиели по 2-3 чаши топла вода на ден, без да променят хранителните си навици.

17 Дек 2014, 13:45

Не смятам, че е важна температурата на водата, смятам е по-важно да се пие като цяло в периода на отслабване :idea:

17 Дек 2014, 15:29

S_Milenska написа:Аз съм чувала за случаи, при които хора са отслабвали само ако са пиели по 2-3 чаши топла вода на ден, без да променят хранителните си навици.

Да бе, напълно абсурдно ми се струва :)

18 Юни 2015, 16:30

Не мога да си представя на 35 градуса да пия вода с температура 50 :shock: и това да е всеки път щом ожаднея :shock:

19 Юни 2015, 11:40

donni написа:Не мога да си представя на 35 градуса да пия вода с температура 50 :shock: и това да е всеки път щом ожаднея :shock:

Факт е, че не може да се разчита само на водата и нейната температура, така че внимавайте какви са навиците ви и как ще се отървете от лошите такива!

19 Юни 2015, 11:45

Има някои хора, които твърдят, че са свалили много килограми само от пиенето на топла вода ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2