Искам да спася домакинството от котления камък, които се натрупва и по места, които не виждам, като пералнята, например

Много се надявам някой да ми даде съвет и да разбера как вие сте се справили с котления камък във вашето домакинство

utro77 написа:С оцет почиствам от котлен камък електрическата кана. Наливам цяла бутилка и постоява примерно час. Всичко пада. Става като нова.
Гледала съм клипчета как чистят тоалетни с кока-кола, но не съм пробвала.
При мен проблем са едни черти от ръжда по фаянса на тоалетната. Тях не знам с какво да махна.
dejavu написа:utro77 написа:С оцет почиствам от котлен камък електрическата кана. Наливам цяла бутилка и постоява примерно час. Всичко пада. Става като нова.
Гледала съм клипчета как чистят тоалетни с кока-кола, но не съм пробвала.
При мен проблем са едни черти от ръжда по фаянса на тоалетната. Тях не знам с какво да махна.
А оцетът загрява ли се или само оставяш да престои в каната? :?
magi33 написа:Само кислол чисти котления камък в тоалетната. Една бутилка 750мл струва около 0.80лв. и ми стига за два пъти. Ако по чинията има натрупан много котлен камък направо се отлепя. Дано да съм полезна.
Изливате 1/2 от бутилката вечерта и оставяте да престои до сутринта. Резултата е супер чиста чиния. Преди това разтъркайте с четката.
Назад към За дома – съвети и идеи
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта