Как да спасим домакинството от котления камък?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Почистване на котлен камък

Мнениеот Анриета » 20 Сеп 2012, 13:02

Темата ми е малко далеч от другите, които са публикувани в тази секция, но смятам, че можем да си бъдем взаимно полезни. Имам проблем с натрупан котлен камък по стените на душкабината в банята. Опитах какво ли не, първо пробвах с ракия - нулев резултат, Доместос - едва не се задуших, после в оцет - стъклата се замазват и целия апартамент мирише ужасно. Единствено със Циф става, но иска много търкане и после полиране. Искам да помоля заклетите домакини да споделят опит в почистването на пръски от вода, тъй като водата ни е много варовита и стените на душ кабината ( която е стъклена) са в окаяно състояние. Съжалявам, че си сложихме такава душкабина!Маниак съм на тема чистота и тия капки ме влудяват!
Анриета

Re: Почистване на котлен камък

Мнениеот tweety » 20 Сеп 2012, 15:27

Пробвай със спрей - препарати, аз много ги уважавам, виж Бинго върши чудесна работа!
tweety

Мнениеот сиско » 04 Яну 2013, 23:18

И аз съм ползвала най-различни средства и препарати и най-ефективно се оказа препарат Пулирапид срещу котлен камък!
сиско

Мнениеот desita@ » 04 Яну 2013, 23:57

Ползвам препарата на медикс срещу котлен камък и съм доволна.
desita@

Мнениеот valiart » 07 Яну 2013, 12:45

Котлен камък по съдовете можем лесно да отстраним със сода бикарбонат или като сложим лимонтузу в кипнала вода :idea:
Аватар
valiart

Как да спасим домакинството от котления камък?

Мнениеот draga.mihova » 09 Сеп 2014, 23:05

Виждам, че на все повече места в домакинството се появява котлен камък. Съвсем не вярвам на препарстите, тъй като всички, които съм пробвала нямат абсолютно никакъв ефект, без значение дали са скъпи, вносни, евтини...

Искам да спася домакинството от котления камък, които се натрупва и по места, които не виждам, като пералнята, например :? Но и по тоалетната и изглежда ужасно гнусно :(
image.jpg
image.jpg (19.55 KiB) Прегледано 10080 пъти

Много се надявам някой да ми даде съвет и да разбера как вие сте се справили с котления камък във вашето домакинство :?:
draga.mihova

Re: Как да спасим домакинството от котления камък?

Мнениеот Мади Ранчева » 09 Сеп 2014, 23:09

Чела съм, че единствено лимонтузуто помага, като един от най-простите начини, които са и лесно достъпни, но не знам как се използва по-точно!
Мади Ранчева

Мнениеот utro77 » 10 Сеп 2014, 16:01

С оцет почиствам от котлен камък електрическата кана. Наливам цяла бутилка и постоява примерно час. Всичко пада. Става като нова.
Гледала съм клипчета как чистят тоалетни с кока-кола, но не съм пробвала.

При мен проблем са едни черти от ръжда по фаянса на тоалетната. Тях не знам с какво да махна.
Suffer well!
Аватар
utro77

Мнениеот dejavu » 10 Сеп 2014, 22:14

utro77 написа:С оцет почиствам от котлен камък електрическата кана. Наливам цяла бутилка и постоява примерно час. Всичко пада. Става като нова.
Гледала съм клипчета как чистят тоалетни с кока-кола, но не съм пробвала.

При мен проблем са едни черти от ръжда по фаянса на тоалетната. Тях не знам с какво да махна.

А оцетът загрява ли се или само оставяш да престои в каната? :?
dejavu

Мнениеот S_Milenska » 18 Фев 2015, 12:38

valiart написа:Котлен камък по съдовете можем лесно да отстраним със сода бикарбонат или като сложим лимонтузу в кипнала вода :idea:

вярно ли, трябва да пробвам имам една паничка, която стоеше върху печката миналата зима и можеш да си представиш колко котлен камък е насъбрала!
Аватар
S_Milenska

Следваща

Назад към За дома – съвети и идеи