Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Месото ни прави по-податливи на инфекции през зимата?

18 Сеп 2014, 15:02

От сега започнах да се интересувам как да се предпазя от инфекциите и вирусите през зимата, тъй като миналата ходина доста си патих!

Оказва се, че ако това е била едно от любимите ни зимни ястия
10413906_242133782653307_686017619_a.jpg
10413906_242133782653307_686017619_a.jpg (28.15 KiB) Прегледано 1222 пъти
всъщност точно то ни е правило по-податливи на инфекции!
Попаднах на статия, в която се казваше, че трябва да заместим животинските мазнини, главно тези, които получаваме от месото, с други по-полезни за нас, като растителните, т.е. да консумираме колкото е възможно повече ядки или да се опитаме да заместим месото със зърнени храни и такива с повече фибри! :roll:

Да си призная никога не съм се замисляла, че всичко, което изтърпях миналата зима, като настинки и вируси, всъщност се е дължало на това, с което съм се хранила :oops: , а именно повечко месо. :oops: Вие забелязали ли сте подобна зависимост, става ли ли сте по-податливи на инфекции през зимата, в периодите, в които сте хапвали повече месо?

Re: Месото ни прави по-податливи на инфекции през зимата?

18 Сеп 2014, 15:05

Не смятам, че стоят точно така нещата с месото, т.е. хубаво е да хапваме разнообразна и силна храна през зимата, без да наблягаме на нещо определено, като изключим храните носещи ни повече витамини, все пак точно те държат имунитета ни по-висок ;) не бих спрял точно зимата да ям месо, е, може би само за поста :?

19 Сеп 2014, 14:03

Mr.Eko написа:Не смятам, че стоят точно така нещата с месото, т.е. хубаво е да хапваме разнообразна и силна храна през зимата, без да наблягаме на нещо определено, като изключим храните носещи ни повече витамини, все пак точно те държат имунитета ни по-висок ;) не бих спрял точно зимата да ям месо, е, може би само за поста :?

хаха, значи има известна логика в това, което е прочела penny, щом поста ни налага в началото на зимата да не консумираме не само месо, но и млечни продукти, значи си има причина :idea:

03 Дек 2014, 17:23

Според мен причините за постите са чисто практически, а не здравословно духовни - а именно, нито кокошки нито прасета има за ядене от ноември до декември, когато хапваме за Коледа, после пък покрай Великден агнетата са твърде малки, за да минат под ножа :lol: :lol: :lol:

10 Дек 2014, 11:36

Не ми е идвало на ум, че трябва да се ограничи месото в началото на зимата, но има логика де, така ще се заредим с повече витамини за зимата, като наблегнем на плодовете и зеленчуците ;)

10 Дек 2014, 14:04

Не бих се учудила, ако се окаже така! Аз така или иначе се старая да огранича месото у дома, надявам се да има добър ефект ;)

15 Дек 2014, 15:23

Не го вярвам това нещо, защо тогава през зимата хапваме толкова много месо и токова сериозна храна, след като не било добре? :)

13 Фев 2015, 15:57

Вярно, че месото не влиза в диетата на здравословното хранене, но това не означава, че трябва да се пропуска или да го смятаме за някаква анатема, хапвайте от всичко умерено :))

17 Юни 2015, 15:01

като цяло месото не е добра опция за храна, не че е вредно, но определено най-полезното можем да го търсим в плодовете и зеленчуците. А за това трябва само малко желание ;)

17 Юни 2015, 16:20

не го вярвам това, на времето така са оцелели хората с месо, не с туршия :mrgreen:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4