Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
27 Апр 2015, 20:58
Сега чета една книга за родителството, ми... ще се чуе!

Още съм в началото,ако ми хареса ще ви я препоръчам.. Поне да я попреполовя, че да имам позиция, засега не звучи зле, казва се "Мъдрата обич"
03 Май 2015, 14:12
rabotnata pchela написа:Сега чета една книга за родителството, ми... ще се чуе!

Още съм в началото,ако ми хареса ще ви я препоръчам.. Поне да я попреполовя, че да имам позиция, засега не звучи зле, казва се "Мъдрата обич"

Чувала съм добри отзиви за нея, но не съм я чела, а и аз май вече съм стара за тази книга, освен да я чета за внуците.
04 Май 2015, 09:55
Четох, че за развитието на децата няма никакво значение вниманието на родителите и най-вече на майката.
04 Май 2015, 10:27
Lollipop написа:Четох, че за развитието на децата няма никакво значение вниманието на родителите и най-вече на майката.

Е това не мога да го повярвам, все пак ние сме точно тези, които се грижим за децата си!

Не мога да повярвам, че някой може да твърди такова нещо, супер странно звучи.
04 Май 2015, 11:34
Това малко означава, че възпитанието няма никакво значение, което е абсурдно!

Майката особено има голямо значение, бащите рядко възпитаваме.
02 Фев 2017, 11:31
Абе не може без родителите да вземат активно участие в грижата за децата си. Те са точно тези, които ще ги направят хора, защото всяко едно нещо, което се случва около тях е от огромно значение.
02 Фев 2017, 11:59
Рядко се намира човек, който да каже, че на 100% е доволен от родителите си и е удовлетворен от техните грижи. Всички се опитваме да дадем повече на децата си, но в наши дни, не съм много сигурна, дали наистина успяваме да го направим, или повече компенсираме от липсата на желание за истински грижи..
03 Фев 2017, 12:35
Ако престанем да мислим, че утре ни е обещано и решим да направим децата си щастливи днес и сега, то със сигурност ще станем по-добри родители от нашите, защото ние ще крадем техните идеи от нашето детство и ще ги променяме все повече и повече! :)
03 Фев 2017, 13:23
Ентусиазъм ни липсва, за да сме по-добри от родителите си, често сме същите, или дори по-лоши.
03 Фев 2017, 15:58
Kaya написа:Ентусиазъм ни липсва, за да сме по-добри от родителите си, често сме същите, или дори по-лоши.
Много оправдания можем да си намерим, защо не сме добри родители. Но всеки, който може да се погледне, може да открие и грешките си и да ги поправи, ако мислим, че защото детето ни вече е на 10 е късно да създаваме близост с него, да преживяваме някакви наши си специални мигове - това е лъжа, никога не е късно да се създаде връзка между нас!