Дали сме и как да бъдем по-добрите родители?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Дали сме и как да бъдем по-добрите родители?

Мнениеот rabotnata pchela » 27 Апр 2015, 20:58

Сега чета една книга за родителството, ми... ще се чуе! :) Още съм в началото,ако ми хареса ще ви я препоръчам.. Поне да я попреполовя, че да имам позиция, засега не звучи зле, казва се "Мъдрата обич" :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Ваня Стойчева » 03 Май 2015, 14:12

rabotnata pchela написа:Сега чета една книга за родителството, ми... ще се чуе! :) Още съм в началото,ако ми хареса ще ви я препоръчам.. Поне да я попреполовя, че да имам позиция, засега не звучи зле, казва се "Мъдрата обич" :)

Чувала съм добри отзиви за нея, но не съм я чела, а и аз май вече съм стара за тази книга, освен да я чета за внуците. :lol:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Lollipop » 04 Май 2015, 09:55

Четох, че за развитието на децата няма никакво значение вниманието на родителите и най-вече на майката. :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Pipilota » 04 Май 2015, 10:27

Lollipop написа:Четох, че за развитието на децата няма никакво значение вниманието на родителите и най-вече на майката. :)

Е това не мога да го повярвам, все пак ние сме точно тези, които се грижим за децата си! :shock: Не мога да повярвам, че някой може да твърди такова нещо, супер странно звучи.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот silver933 » 04 Май 2015, 11:34

Това малко означава, че възпитанието няма никакво значение, което е абсурдно! :shock: Майката особено има голямо значение, бащите рядко възпитаваме. :roll:
Аватар
silver933

Мнениеот Pipilota » 02 Фев 2017, 11:31

Абе не може без родителите да вземат активно участие в грижата за децата си. Те са точно тези, които ще ги направят хора, защото всяко едно нещо, което се случва около тях е от огромно значение.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Snejna » 02 Фев 2017, 11:59

Рядко се намира човек, който да каже, че на 100% е доволен от родителите си и е удовлетворен от техните грижи. Всички се опитваме да дадем повече на децата си, но в наши дни, не съм много сигурна, дали наистина успяваме да го направим, или повече компенсираме от липсата на желание за истински грижи..
Аватар
Snejna

Мнениеот Lollipop » 03 Фев 2017, 12:35

Ако престанем да мислим, че утре ни е обещано и решим да направим децата си щастливи днес и сега, то със сигурност ще станем по-добри родители от нашите, защото ние ще крадем техните идеи от нашето детство и ще ги променяме все повече и повече! :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 03 Фев 2017, 13:23

Ентусиазъм ни липсва, за да сме по-добри от родителите си, често сме същите, или дори по-лоши.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Rali_hr » 03 Фев 2017, 15:58

Kaya написа:Ентусиазъм ни липсва, за да сме по-добри от родителите си, често сме същите, или дори по-лоши.

Много оправдания можем да си намерим, защо не сме добри родители. Но всеки, който може да се погледне, може да открие и грешките си и да ги поправи, ако мислим, че защото детето ни вече е на 10 е късно да създаваме близост с него, да преживяваме някакви наши си специални мигове - това е лъжа, никога не е късно да се създаде връзка между нас!
Аватар
Rali_hr

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети