Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Най-красивата и вкусна храна, която сте успявали да приготвите е...?

25 Юни 2015, 15:12

Е, хайде сега, какво лошо има да се вложи малко старание и да се сервира красива храна, която да събужда апетита и да пълни окото? Не виждам нищо лошо, а и не е чак толкова трудоемко, тук не става въпрос за карвинг, а да издълбаеш 5 домата. :roll:

30 Дек 2015, 11:43

Mon_ton написа:Е, хайде сега, какво лошо има да се вложи малко старание и да се сервира красива храна, която да събужда апетита и да пълни окото? Не виждам нищо лошо, а и не е чак толкова трудоемко, тук не става въпрос за карвинг, а да издълбаеш 5 домата. :roll:

Така си е, храната първо трябва да пълни окото преди стомаха, а и според рецептата е всичко, например как да сервираш красиво дроб по селски, при положение, че не търпи да бъде оформен :grin:

04 Яну 2016, 16:27

Може би на по-добро парче дробът, а отдолу лукът да му бъде като подложка, друг вариант не знам да има. :) И разбира се малко свежест, но да вечно си остава дроб хаха :)

05 Яну 2016, 00:56

Mon_ton написа:Може би на по-добро парче дробът, а отдолу лукът да му бъде като подложка, друг вариант не знам да има. :) И разбира се малко свежест, но да вечно си остава дроб хаха :)

Всяка храна може (и трябва!!) да бъде сервирана красиво. Не си падам по дълги заигравки в украсата, но и не понасям храна, просто нахвърляна в чинията.
Дробът по селски например, сервиран в подходяща чиния, освежен със стръкче магданоз, е много привлекателна картинка :)

По темата - няма никакъв проблем да се направи нещо подобно на показаните лалета - лесни и бързи са, няма кой знае каква трудност при изработката.
За годишнина, празнувана в камерна обстановка (само двама :) ), бих заложила на свежа салата, сервирана в половинки от авокадо например. Лесно е - авокадото се издълбава, вътрешността е на дребни кубчета и се смесва с дребно нарязани чери доматки, червен боб, магданоз. Половинките може да се оформят като лодки - колко му е да направиш мачта от парче бамбуково шишче и някаква шунка за платно? Ако лодките се поставят в плато върху смес от зелени салатки, ще е супер.
Основното може да е цяла риба за двама - тук може да се направят много красиви, но лесни неща с аранжировката на рибата и гарнитурата.
Десертът може да е мини торта за двама във формата на сърце. Или плодова салата.

Ако е нужно да има нещо за топло предястие или следястие - брускети, солени еклери, мини тарталети...

По отношение на карвинга - не ми допада идеята за игра с храната. Обичам вкусните, красиво поднесени ястия, без прекалени заигравки. Карвингът ми идва много, много прекален :)

05 Яну 2016, 09:20

И аз не съм почитател на карвинга, да до някъде е готин, но не е моето нещо. Предпочитам както ти казваш ястието да е поднесено със стил, красиво и подредено в чинията, но не и да го е мачкал някой около 3часа в ръцете си. ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2