Mon_ton написа:Може би на по-добро парче дробът, а отдолу лукът да му бъде като подложка, друг вариант не знам да има. :) И разбира се малко свежест, но да вечно си остава дроб хаха :)
Всяка храна може (и трябва!!) да бъде сервирана красиво. Не си падам по дълги заигравки в украсата, но и не понасям храна, просто нахвърляна в чинията.
Дробът по селски например, сервиран в подходяща чиния, освежен със стръкче магданоз, е много привлекателна картинка :)
По темата - няма никакъв проблем да се направи нещо подобно на показаните лалета - лесни и бързи са, няма кой знае каква трудност при изработката.
За годишнина, празнувана в камерна обстановка (само двама :) ), бих заложила на свежа салата, сервирана в половинки от авокадо например. Лесно е - авокадото се издълбава, вътрешността е на дребни кубчета и се смесва с дребно нарязани чери доматки, червен боб, магданоз. Половинките може да се оформят като лодки - колко му е да направиш мачта от парче бамбуково шишче и някаква шунка за платно? Ако лодките се поставят в плато върху смес от зелени салатки, ще е супер.
Основното може да е цяла риба за двама - тук може да се направят много красиви, но лесни неща с аранжировката на рибата и гарнитурата.
Десертът може да е мини торта за двама във формата на сърце. Или плодова салата.
Ако е нужно да има нещо за топло предястие или следястие - брускети, солени еклери, мини тарталети...
По отношение на карвинга - не ми допада идеята за игра с храната. Обичам вкусните, красиво поднесени ястия, без прекалени заигравки. Карвингът ми идва много, много прекален :)