Как правилно да използвам конците за зъби? Мога ли да си навредя?

Как правилно да използвам конците за зъби? Мога ли да си навредя?

Мнениеот ivoblinc » 23 Сеп 2014, 15:42

Жена ми използва конци за зъби от както се познаваме. Като цяло навика е много добър, но тъй като семейството ми няма човек със завидна усмивка, малко се опасявам.

Родителите ми страдат от пародонтит и съм доста наплашен. Веднъж опитах да изчистя зъбите си с конец, но венците ми започнаха да кървят, съответно преустанових това. :?
flossing.jpg
flossing.jpg (22.69 KiB) Прегледано 2127 пъти

Предполагам проблемът е, че не зная как да използвам правилно конеца за зъби и заради това венците ми започват да кървят. От друга страна се притеснявам да не си навредя, понеже явно ги наранявам по един или друг начин и ме е страх да не се инфектира, а това да доведе до по-големи проблеми!

Надявам се, че някой ще ми каже как би трябвало да използвам конците за зъби, така че да не кървят венците ми, съответно и да не се възпаляват :?: :?: :!:
ivoblinc

Re: Как правилно да използвам конците за зъби? Мога ли да си навредя?

Мнениеот annydance » 23 Сеп 2014, 15:48

Наистина не трябва да нараняваш венците, но твоите ако са по-чувствителни е нормално да кървят. Всъщност до колкото помня някъде четох, че почти всеки започнал да използва конец в началото са кървели венците му, но в един момент спират, така че явно не е толкова опасно :roll:
annydance

Мнениеот Fute » 27 Сеп 2014, 14:38

Не става с всякакви конци, това е важно. Специалните конци имат антисептично покритие.
Fute

Мнениеот luchia@marco » 28 Сеп 2014, 23:33

съмнявам се да използват такива за шиене :D и се съмнявам, че има в мрежата такива, които да не са с антисептично покритие
luchia@marco

Мнениеот Kremiliya » 08 Дек 2014, 15:15

luchia@marco написа:съмнявам се да използват такива за шиене :D и се съмнявам, че има в мрежата такива, които да не са с антисептично покритие

Не са за шиене, няма логика да са за шиене, защото те ще прорежат венеца, не си правете такива опити! :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Mr.Eko » 10 Дек 2014, 13:31

Последният път без да искам взех едни конци за зъби, които са без вакса и ми се сториха доста странни, може би точно те нямат това антисептично покритие, за което говори Fute, :roll: от друга страна е странно да се произвеждат такива :roll:
Mr.Eko

Мнениеот Andrey » 04 Апр 2016, 15:06

Аз използвам каквито хвана, не съм се заглеждал и не съм имал проблеми, не съм усетил и да имат някакво покритие или да нямат, може би винаги уцелвам от единия тип.
Но от както ползвам конци за зъби сякаш в пъти ми намаля зъбния камък, който преди ми се образуваше доста често. :)
Аватар
Andrey

Мнениеот mamina » 04 Апр 2016, 16:00

Аз не минавам между всички зъби. Имам чувството, че между някои не мога да прекарам конеца заради пломба. Току-виж съм я закачила и съм я изкарала :???: .
mamina

Мнениеот Pipilota » 06 Апр 2016, 09:15

От скоро ползваме и ние конци за зъби. Използвай ги по посока на зъба, а не в посоката надолу към венеца, за да не го разраняваш.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот pravilno » 06 Апр 2016, 11:30

Кога се ползва конеца - преди или след като си измиеш зъбите?
pravilno

Следваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания