Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Трудоемки ли са еклерите за приготвяне, споделете рецепти?!

24 Сеп 2014, 11:18

След като миналата есен пострадахме от еклери, които ни продадоха за пресни, не сме рискували да опитаме отново след тази случка.

Затова ми се иска да направя домашни еклери, а и приятеля ми адски много ги обича. :!: Иска ми се да направя домашни еклери, но не ми остава много време да се цапам вкъщи и да правя излишни опити, затова ми се иска да съм подготвена до колко трудоемки са за правене еклерите!
Eclair.gif
Eclair.gif (32.76 KiB) Прегледано 420 пъти
И винаги ми е било интересно какъв е кремът, който се слага в еклерите - яйчен, млечен и съответно как се прави :?

Много се надявам и ако някой ми помогне с рецепта, която лично да е изпитал, за да съм сигурна в това, което върша, в крайна сметка :!: :!:

Re: Трудоемки ли са еклерите за приготвяне, споделете рецепти?!

24 Сеп 2014, 11:25

майка ми правеше преди години еклери и помня, че изискваше повече време тестото, тъй като се прави на котлона, а след това се доразбиваше и накрая се пече, но за крема нищо не зная, надявам се някой да пише, че така ми се доядоха като ги споменаа...

25 Сеп 2014, 09:58

Много обичам и аз еклери, но и доста дълго не съм виждала никъде по магазините, освен в сладкарските, но не зная дали не са престояли достатъчно дълго, за да не стават за нищо, не искам да рискувам по никакъв повод. И аз бих направила, при повече свободно време, дано се получат, ще се зарадвам на изпитана рецепта! :)

26 Ное 2014, 20:57

Мисля, че наистина са много трудоемки, никога не съм правила, а у нас много ги обичаме, обаче от това парено тесто много се притеснявам, представям си как ще ми стане на буци брашното и ще захвърля доста материал :roll:

27 Ное 2014, 16:13

Никога не съм яла домашни еклери! Предполагам, че са страшно вкусни, като се има предвид купените колко са готини :)
Добави отговор
Отиди на страница: