Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Близалки против кашлица, какви рецепти сте пробвали?

21 Юни 2015, 08:45

PasDeDeux написа:
Pipilota написа:Ми не мисля, че ще са много ефикасни, но поне са добра възможност малко или много да се успокои гърлото.

Дават ефект, особено когато детето кашля като легне да спинка, така че има полза, но не може да се разчита само на тях, аз лично не съм правила една майка ми даде да опитам как ще подейства :idea:

Е, да, все пак все е нещо, малко или много ще помага и облекчава и ще е далеч по-приятно от някакви лекарства и по-безвредно. :)

03 Сеп 2015, 11:27

Направете ги не като за против кашлица, ами като алтернативен вариант на вредните близалки, които затрупват от всеки ъгъл децата. :)

03 Сеп 2015, 12:12

Monika_Spasova написа:Направете ги не като за против кашлица, ами като алтернативен вариант на вредните близалки, които затрупват от всеки ъгъл децата. :)

И аз бих си хапнала такива, а тя как ли се прави близалката, от разтопена захар ли?

04 Ное 2015, 11:30

Lisica написа:
Monika_Spasova написа:Направете ги не като за против кашлица, ами като алтернативен вариант на вредните близалки, които затрупват от всеки ъгъл децата. :)

И аз бих си хапнала такива, а тя как ли се прави близалката, от разтопена захар ли?

Не знам, сигурно. ;) След като братята правят захарни петлета надали емного трудно.

27 Ное 2015, 16:01

Аз мисля да направя някакви близалки за ежедневно ядене и се чудя дали и тези не са подходящи :)

27 Ное 2015, 16:49

Ваня Стойчева написа:Аз мисля да направя някакви близалки за ежедневно ядене и се чудя дали и тези не са подходящи :)

Защо да не станат, съставките са подходящи ! :)

30 Ное 2015, 16:04

Jully написа:
Ваня Стойчева написа:Аз мисля да направя някакви близалки за ежедневно ядене и се чудя дали и тези не са подходящи :)

Защо да не станат, съставките са подходящи ! :)

Мисля, че са и имуностимулиращи, освен всичко друго, така че едва ли може да е по-добро като комбинация :idea:

30 Ное 2015, 16:24

Само единствения минус е топлинната обработка на меда, но със сигурност е полезен и така в пъти повече от обикновените бонбони с много захар!

30 Ное 2015, 18:15

Elica написа:Само единствения минус е топлинната обработка на меда, но със сигурност е полезен и така в пъти повече от обикновените бонбони с много захар!

Дали може да стане и без да се подлага на топлинна обработка, има ли някой, който да е опитвал подобна рецепта?

03 Фев 2017, 15:19

И аз имам съмнения относно нагряването на меда, макар че не виждам как ще стане твърда близалката. Ще успее ли медът да даде такава твърдост? Аз бих сложила лимонов сок още и настърган джинджифил.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2