Близалки против кашлица, какви рецепти сте пробвали?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Близалки против кашлица, какви рецепти сте пробвали?

Мнениеот dejavu » 24 Сеп 2014, 14:54

Без да искам подслушах един разговор на майки в детската градина, докато чаках да оставя бележката на детето, понеже е отново болно.
Та мамите си говориха за някакви близалки против кашлица - точно това ни трябва и на нас! Хлапето отказва да пие сиропи, така че това май ще се окаже най-добрият вариант до този момент!

Първоначално реших, че ги продават по аптеките и минах, за да питам, казаха ми, че нямат такива, тогава разбрах, че това са били домашни близалки! Прочетох малко в интернет и се оказа, че назапад са доста известни и родителите правят такива на децата си, но без ефекта, който търся аз.
DSC_0081.jpg
DSC_0081.jpg (21.96 KiB) Прегледано 1785 пъти

Много се надявам на предложения от ваша страна как да победим кашлицата с домашни близалки, толкова добри отзиви чух от тези майки, че това ми остана като единствена надежда!
dejavu

Re: Близалки против кашлица, какви рецепти сте пробвали?

Мнениеот Harmony » 24 Сеп 2014, 15:03

Като гледам цвета и ефекта, който трябва да постигнем с тях, предполагам, че основната съставка е мед, но какво го кара да се втвърди толкова, освен ако не е изваден току-що от камерата :roll:
Аватар
Harmony

Мнениеот JohnLocke » 24 Сеп 2014, 15:34

за да заеме тази форма е необходим лимонов сок, до колкото знам, но повече от препоръчаното и слага се на котлон (както пише долу в статиите), ама за какво ще ти е този мед като той ще е загубил свойствата си, не мога да разбера, съмнявам се да облекчи каквато и да е било кашлица :?
JohnLocke

Мнениеот Malina » 02 Дек 2014, 13:23

JohnLocke написа:за да заеме тази форма е необходим лимонов сок, до колкото знам, но повече от препоръчаното и слага се на котлон (както пише долу в статиите), ама за какво ще ти е този мед като той ще е загубил свойствата си, не мога да разбера, съмнявам се да облекчи каквато и да е било кашлица :?

И аз така мисля, след като всичко е сгорещено и сготвено така да се каже, вече полезните съставки са далеч по-малко, отколкото в прясно състояние.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Monika_Spasova » 10 Юни 2015, 13:24

Обаче на мен ми харесва идеята и то много за тези близалки, така хем полезното се хапва, хем има и положител енефект над болестта.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Pipilota » 15 Юни 2015, 10:45

Ми не мисля, че ще са много ефикасни, но поне са добра възможност малко или много да се успокои гърлото.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот PasDeDeux » 15 Юни 2015, 14:41

Pipilota написа:Ми не мисля, че ще са много ефикасни, но поне са добра възможност малко или много да се успокои гърлото.

Дават ефект, особено когато детето кашля като легне да спинка, така че има полза, но не може да се разчита само на тях, аз лично не съм правила една майка ми даде да опитам как ще подейства :idea:
PasDeDeux

Мнениеот Lisica » 17 Юни 2015, 13:49

За големи дали става? :) Мога ли на себе си да си направя близалки?
Аватар
Lisica

Мнениеот Malina » 19 Юни 2015, 14:02

Monika_Spasova написа:Обаче на мен ми харесва идеята и то много за тези близалки, така хем полезното се хапва, хем има и положител енефект над болестта.

Е, да малко или много може да има положителен ефект ;)))
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Ваня Стойчева » 19 Юни 2015, 14:35

На мен пък не ми звучи толкова зле, до скоро всички готвихме меда и го смятахме за полезен, слагахме го във врял чай и вече започнахме от скоро да пищим че така се губят полезните свойства. Със сигурност някаква част от тях да , но останалото не означава, че ги превръща в нещо вредно.
Аватар
Ваня Стойчева

Следваща

Назад към Домашен лекар