Обожавам този Бешамелов сос, който прави майка ми, но за съжаление не мога да го направя посмъртно!
Реших да изпробвам различни рецепти, понеже много го обичам, но на тези в нета им нямам вяра

, понеже прекалено много пъти съм правила страшно боламачи!
Виждам, че има рецепти, които страшно се различават от тази на майка ми, някои са с яйца, други са само с мляко, не зная как се прави най-вкусния Бешамелов сос, затова искам препоръки и съвети!
Обикновено майка ми го правеше по-гъстичък като този тук

- sos_beshamel.jpg (12.58 KiB) Прегледано 2301 пъти
и го изяждах намазан на филийки - страшно любимо!
Сега се сещам, обаче че може да се прибавя към разни други ястия, например печени картофки, лазаня, ориз, но дали ще стане ОК или ще е прекалено тежко?
Вие към какво обичате да добавяте Бешамеловия сос и най-вече как го правите, моля помогнете