Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Как правите и към какво добавяте Бешамелов сос?

03 Окт 2014, 16:48

Обожавам този Бешамелов сос, който прави майка ми, но за съжаление не мога да го направя посмъртно! :oops:
Реших да изпробвам различни рецепти, понеже много го обичам, но на тези в нета им нямам вяра :evil: , понеже прекалено много пъти съм правила страшно боламачи! :mrgreen: :mrgreen:

Виждам, че има рецепти, които страшно се различават от тази на майка ми, някои са с яйца, други са само с мляко, не зная как се прави най-вкусния Бешамелов сос, затова искам препоръки и съвети!
Обикновено майка ми го правеше по-гъстичък като този тук
sos_beshamel.jpg
sos_beshamel.jpg (12.58 KiB) Прегледано 2301 пъти
и го изяждах намазан на филийки - страшно любимо!
Сега се сещам, обаче че може да се прибавя към разни други ястия, например печени картофки, лазаня, ориз, но дали ще стане ОК или ще е прекалено тежко? :roll:

Вие към какво обичате да добавяте Бешамеловия сос и най-вече как го правите, моля помогнете :!: :!: :!: :mrgreen:

Re: Как правите и към какво добавяте Бешамелов сос?

03 Окт 2014, 16:51

Соса Бешамел винаги го правя на око, може би там ти е грешката, че винаги следиш точно определена рецепта - прави го така, както ти е на сърце и както ти харесва! :) Слагаш масло, брашно, запържваш ги, добавяш мляко и разбиваш добре, така че да не става на бучки, накрая слагаш сол, черен пипер и няколко капки лимон - Трепач! :lol: :lol:

27 Ное 2014, 12:08

Много го обичам и аз, ама виж на филия ми е странно :shock:

27 Ное 2014, 17:01

Аз правя соса Бешамел с яйце, не мога да ти кажа в момента точната рецепта, понеже не я зная, но по подобен начин като тази на Ginger, но с яйцето става доста по-плътен вкуса! ;)

03 Дек 2014, 13:20

И аз го правя с яйце и дори слагам понякога ако нямам прясно мляко - кисело, пак става супер вкусно! :)

11 Дек 2014, 16:11

Това не е ли така известния бял сос, например кюфтета бял сос не се ли правят със същия сос и пиле фрикасе? :roll:

18 Дек 2014, 14:40

Най-често към кюфтета :)) Печени и после със соса, стават супер!

19 Дек 2014, 17:57

Към почти всичко постно мисля, че си върви Бешамела, а също и към кюфтетата, не мога да кажа на черното - бяло :idea:

21 Дек 2014, 10:48

Това прилича по-скоро на снимката на някакъв яйчен сос, много яйца ли има вътре, не знам, трябва да е по-бял соса. Аз не го правя много често, защото не го обичам особено :)

06 Юли 2015, 11:12

Много добре се получава и със спагети, както и с мусака, пълнени чушки, като цяло съм му голяма почитателка и напоследък го слагам почти във всичко.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4