Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Когато се храните, повлиявате ли се от хората около вас?

06 Окт 2014, 14:58

Четох някакво изследване показвало, че ако се храниш с човек, който има наднормено тегло изяждаш повече от обикновеното, същото се отнася, ако се храниш с човек, който предпочита вредните пред здравословните храни! :idea:

Замислих се за това и наистина открих, че и аз се повлиявам от хората около мен, когато се храня. Когато съм с приятелките ми изяждам много по-малко, от колкото, когато хапваме двамата с приятеля ми. И това съвсем не зависи, кога е било последното ми хранене.

Мога да изям подобно нещо, когато съм с приятеля ми,
felix3.JPG
felix3.JPG (35.01 KiB) Прегледано 1181 пъти
но когато съм с приятелките ми се засищам и от ястие гурме, едва ли не :D :D Странно е откритието, което направих за себе си и при вас ли е така, когато се храните повлиявате ли се от хората около вас?

Re: Когато се храните, повлиявате ли се от хората около вас?

06 Окт 2014, 15:00

При мен не е съвсем така, най-вече зависи количеството храна, което изяждам от това колко съм гладна. Но има и нещо друго, избягвам да се храня извън къщи, т.е. дали вечерям със съпруга ми или се прибирам в обедната почивка до вкъщи, за да хапна, няма голямо значение - количеството е почти едно и също!

15 Окт 2014, 15:39

Ами не смятам, че се повлиявам, изградила съм навик за количество и време, през което да се храня, така че трудно би ми повлиял някой. Така де, ставаше въпрос за основните хранения, що се отнася до разни междинни джънкове, като пуканки - мога да си позволя, но пак в разумно количество и изключително рядко!

08 Яну 2015, 12:24

Повлиявам се много аз да, но се повлиявам и положително, ако около мен всички се хранят здравословно, както се случва сега на работа, се старая и аз да влезна в такъв режим. :)

08 Яну 2015, 12:50

Понякога се влияя, казвам си гледай го тоя колко яде, значи и аз мога. :lol:

12 Май 2015, 10:10

Ммм обикновено се опитвам да не гледам хората около мен, понеже ще започна да се търкалям, но се опитвам да си наложа някаква порция, която да спазвам при всяко хранене, независимо къде се намирам :!:

21 Май 2015, 16:24

По-скоро аз повлиявам хората около себе си, защото аз съм ламята в повечето случаи :oops: :lol:

21 Май 2015, 16:28

gomez123 написа:По-скоро аз повлиявам хората около себе си, защото аз съм ламята в повечето случаи :oops: :lol:

:lol: :lol: :lol: Разяждаш хората не нужно, а ? :) Много, много лошо!

22 Май 2015, 11:17

Никога не повлиявам, по-скоро аз влияя на останалите ;)

22 Май 2015, 12:20

Аз съм податлива много, ако около мен всички са на салата - ще се гърча от глад, но ще ям същото, но ако някой си хапва баничка бързо ще се присламча към него. :mrgreen:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3