07 Окт 2014, 15:41
07 Окт 2014, 15:48
07 Окт 2014, 21:44
08 Окт 2014, 10:36
Tatiana написа:Рачел от тиква
Около 3кг тиква
1кг захар
нарязвате обелвате и изчиствате тиквата.Надробявате я на дребни парченца,които поставяте във вар/една шепа вар се
разбива във вода-около 4 литра.Оставя се да се утаи след което се отсипва водата,като утайката остава на дъното.
Парченцата тиква се потапят във варливата вода за половин час.В две чаени чаши вода се изсипва захарта и се поставя на котлона да ври 15-20 мин.Сиропа може да се ароматизира с канела или карамфил.След като се извади тиквата от варта се измива със студена вода и се оставя да се отцеди водата,след което се поставя в сиропа и се вари до готовност на тиквата/започва да става прозрачна/Рачелът ви е готов.Топъл го разливате в бурканчета,затваряте и обръщате с капачката надолу.След като изстине ДОБЪР АПЕТИТ.Ще се радвам ако съм успяла да помогна.
24 Юли 2015, 16:32