Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
22 Фев 2015, 21:02
Последно пробвах да я сложа при нахут, червена чушка, пресен лук
23 Фев 2015, 00:12
Карфиолът и броколите са голямата ми майчина болка

Не успях да науча децата си да ги харесват. Броколите са им в черния списък изцяло, а карфиолът го хапват с огромно удоволствие, но само суров. Обикновено го правя на салата с настъргани моркови, като задължително я оставям овкусена за няколко часа (цял ден или цяла нощ) в хладилника. Така, леко маринован, карфиолът е много вкусен. Поръсвам с леко запечен сусам или слънчоглед и се яде без възражения
23 Фев 2015, 10:20
И аз обичам карфиола суров, сготвен сякаш не ми харесва. Може би само на туршия и то рядко.

))
Пък за броколите там ни трябва цяла отделна тема
08 Дек 2015, 12:27
Yunona написа:Карфиолът и броколите са голямата ми майчина болка :) Не успях да науча децата си да ги харесват. Броколите са им в черния списък изцяло, а карфиолът го хапват с огромно удоволствие, но само суров. Обикновено го правя на салата с настъргани моркови, като задължително я оставям овкусена за няколко часа (цял ден или цяла нощ) в хладилника. Така, леко маринован, карфиолът е много вкусен. Поръсвам с леко запечен сусам или слънчоглед и се яде без възражения :)
И аз така го обичам. Но за сметка на това, броколите пък са в списъка на 100% от любимите храни на синът ми. :) Правя му редовно, само на пара, с малко кашкавал и си хапва с голямо удоволствие. Не съм се сещала така да направя и карфиолът но ще пробвам в най-скоро време, докато все още се намир акарфиол.
08 Дек 2015, 13:30
Аз си имам любима рецепта с него, сварявам го леко и го пълня между розичките с шунка (бекон), слагам му кашкавал, някакво друго сирене, гъбки и го запичам под фолио, става страхотно :)
08 Дек 2015, 13:55
rabotnata pchela написа:Yunona написа:Карфиолът и броколите са голямата ми майчина болка :) Не успях да науча децата си да ги харесват. Броколите са им в черния списък изцяло, а карфиолът го хапват с огромно удоволствие, но само суров. Обикновено го правя на салата с настъргани моркови, като задължително я оставям овкусена за няколко часа (цял ден или цяла нощ) в хладилника. Така, леко маринован, карфиолът е много вкусен. Поръсвам с леко запечен сусам или слънчоглед и се яде без възражения :)
И аз така го обичам. Но за сметка на това, броколите пък са в списъка на 100% от любимите храни на синът ми. :) Правя му редовно, само на пара, с малко кашкавал и си хапва с голямо удоволствие. Не съм се сещала така да направя и карфиолът но ще пробвам в най-скоро време, докато все още се намир акарфиол.
Мда, скоро си правихме салата от карфиол с моркови, минали леко през пара, с различни семена и китайско зеле, зелени маслини иии... се получи адски добре
08 Дек 2015, 17:36
Цвеклото ми е любимо като го метна на бързо върху грил тигана, става супер. :)
08 Дек 2015, 18:09
mix_twix написа:Цвеклото ми е любимо като го метна на бързо върху грил тигана, става супер. :)
Хмм интересно, не омеква ли и успява ли да се опуши?
09 Дек 2015, 16:17
mix_twix написа:Цвеклото ми е любимо като го метна на бързо върху грил тигана, става супер. :)
И с броколи отстрани, още по-добре, но да стане трябва да е много силен котлона.
14 Дек 2015, 14:31
У нас си хапваме напоследък доста, най-често и за го готвя, с кашкавал става добре. :)
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.