Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: С какво съчетавате цветното зеле в ястия?

22 Фев 2015, 21:02

Последно пробвах да я сложа при нахут, червена чушка, пресен лук :)

23 Фев 2015, 00:12

Карфиолът и броколите са голямата ми майчина болка :) Не успях да науча децата си да ги харесват. Броколите са им в черния списък изцяло, а карфиолът го хапват с огромно удоволствие, но само суров. Обикновено го правя на салата с настъргани моркови, като задължително я оставям овкусена за няколко часа (цял ден или цяла нощ) в хладилника. Така, леко маринован, карфиолът е много вкусен. Поръсвам с леко запечен сусам или слънчоглед и се яде без възражения :)

23 Фев 2015, 10:20

И аз обичам карфиола суров, сготвен сякаш не ми харесва. Може би само на туршия и то рядко. :)))
Пък за броколите там ни трябва цяла отделна тема ;)

08 Дек 2015, 12:27

Yunona написа:Карфиолът и броколите са голямата ми майчина болка :) Не успях да науча децата си да ги харесват. Броколите са им в черния списък изцяло, а карфиолът го хапват с огромно удоволствие, но само суров. Обикновено го правя на салата с настъргани моркови, като задължително я оставям овкусена за няколко часа (цял ден или цяла нощ) в хладилника. Така, леко маринован, карфиолът е много вкусен. Поръсвам с леко запечен сусам или слънчоглед и се яде без възражения :)

И аз така го обичам. Но за сметка на това, броколите пък са в списъка на 100% от любимите храни на синът ми. :) Правя му редовно, само на пара, с малко кашкавал и си хапва с голямо удоволствие. Не съм се сещала така да направя и карфиолът но ще пробвам в най-скоро време, докато все още се намир акарфиол.

08 Дек 2015, 13:30

Аз си имам любима рецепта с него, сварявам го леко и го пълня между розичките с шунка (бекон), слагам му кашкавал, някакво друго сирене, гъбки и го запичам под фолио, става страхотно :)

08 Дек 2015, 13:55

rabotnata pchela написа:
Yunona написа:Карфиолът и броколите са голямата ми майчина болка :) Не успях да науча децата си да ги харесват. Броколите са им в черния списък изцяло, а карфиолът го хапват с огромно удоволствие, но само суров. Обикновено го правя на салата с настъргани моркови, като задължително я оставям овкусена за няколко часа (цял ден или цяла нощ) в хладилника. Така, леко маринован, карфиолът е много вкусен. Поръсвам с леко запечен сусам или слънчоглед и се яде без възражения :)

И аз така го обичам. Но за сметка на това, броколите пък са в списъка на 100% от любимите храни на синът ми. :) Правя му редовно, само на пара, с малко кашкавал и си хапва с голямо удоволствие. Не съм се сещала така да направя и карфиолът но ще пробвам в най-скоро време, докато все още се намир акарфиол.

Мда, скоро си правихме салата от карфиол с моркови, минали леко през пара, с различни семена и китайско зеле, зелени маслини иии... се получи адски добре :smile:

08 Дек 2015, 17:36

Цвеклото ми е любимо като го метна на бързо върху грил тигана, става супер. :)

08 Дек 2015, 18:09

mix_twix написа:Цвеклото ми е любимо като го метна на бързо върху грил тигана, става супер. :)

Хмм интересно, не омеква ли и успява ли да се опуши? :???:

09 Дек 2015, 16:17

mix_twix написа:Цвеклото ми е любимо като го метна на бързо върху грил тигана, става супер. :)

И с броколи отстрани, още по-добре, но да стане трябва да е много силен котлона. :mrgreen:

14 Дек 2015, 14:31

У нас си хапваме напоследък доста, най-често и за го готвя, с кашкавал става добре. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3