Куркумата като лекарство, вярвате ли в силата й и знаете ли как да я прилагате?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Куркумата като лекарство, вярвате ли в силата й и знаете ли как да я прилагате?

Мнениеот Mr.Eko » 09 Окт 2014, 10:46

Все по-възхвалявана става куркумата, но защо някак си не й вярвам достатъчно, не знам. Доста шарлатанска ми се вижда тази работа, точно толкова, колкото и с джинджифила. От него пих доста време, но не усетих никакъв ефект, мисля, че с куркумата "истината" е същата :|

Всъщност защо толкова се тръби, че помага наистина, защо се вярва в силата й? Какви рецепти сте опитвали с нея и кои от тях са ви били от помощ? :?
turmeric.jpg
turmeric.jpg (20.67 KiB) Прегледано 1502 пъти
Чак и аз започнах да се замисля, дали пък тези коренчета не са наистина вълшебни :roll:

Интересно ми е да науча дали всички тези рецепти са изпитани и дали са помогнали или първо трябва да повярваш в силата на куркумата, за да може да ти помогне? :?
Mr.Eko

Re: Куркумата като лекарство, вярвате ли в силата й и знаете ли как да я прилагате?

Мнениеот donni » 09 Окт 2014, 10:51

Използвала съм куркума само в маски за коса и не зная дали беше ефекта от нея или комплексен, но ми помогна. Казват, че помага и при ракови заболявания, но това е доста относително, както рецептите с лимони, чесън и доста други :?
donni

Re: Куркумата като лекарство, вярвате ли в силата й и знаете ли как да я прилагате?

Мнениеот belleville » 10 Окт 2014, 15:28

Основно използвам куркумата като подправка, не знам колко време трябва да се употребява, за да има действие и върху организма на друго ниво, но смятам, че историите за излекувани от рак с куркума за безцеремонна лъжа, тъй като изисква дълго време, а рака често яде по-бързо, от колкото ни помага природата :cry: :cry:
belleville

Мнениеот Mon_ton » 26 Ное 2014, 21:05

И аз съм чувала, че куркумата е много полезна, но не съм я ползвала лечебно, само като подправка, не знам даже как би трябвало да се приема като лекарство :roll:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Anka » 04 Дек 2014, 16:51

Вярвам, че подправките имат добри действия и свойства, но не мога да кажа конкретно нищо за куркумата, знам че се ползва за превенция на някои ракови заболявания.
Аватар
Anka

Мнениеот Kaya » 17 Дек 2014, 13:43

Вярвам, че няма да пречи по никакъв начин, други вери по въпроса нямам. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Anka » 17 Дек 2014, 16:18

Kaya написа:Вярвам, че няма да пречи по никакъв начин, други вери по въпроса нямам. :)

Нали, не е лошо да се пробва, пък и да се хапва за здраве :)
Аватар
Anka

Мнениеот Kaya » 22 Юни 2015, 12:52

Куркумата избелвала зъбите, не мога да повярвам, като се има предвид как оцветява ориза. :mrgreen:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот qwerryyy » 20 Яну 2016, 11:20

Kaya написа:Куркумата избелвала зъбите, не мога да повярвам, като се има предвид как оцветява ориза. :mrgreen:

Явно като се използва правилно стават работите :)
Аватар
qwerryyy

Мнениеот dessiblond » 20 Яну 2016, 13:17

qwerryyy написа:
Kaya написа:Куркумата избелвала зъбите, не мога да повярвам, като се има предвид как оцветява ориза. :mrgreen:

Явно като се използва правилно стават работите :)

Предполагам в домашна паста за зъби стават нещата, когато са в правилно съотношение с другите съставки :roll:
dessiblond

Назад към Домашен лекар