Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Бонбони без печене, с какви продукти да забъркам?

09 Окт 2014, 12:13

Колкото по-хладно става времето навън, толкова повече ми се хапват сладорийки :)
Чудих се дълго какво да забъркам, което по възможност да е бързо, без много шоколадово истории и тогава се сети!

Може би е било миналата зима, приятелки ми казаха, че са си правили бонбони без печене, :idea: съответно без брашно, без яйца - повечко сушени плодове и ядки! Идеята ми се вижда супер, понеже няма да се занимавам и цапотя с шоколади и подобни, ще става бързо щом е без печене :idea:

Предполагам биха изглеждали по подобен начин,
bonbonki.jpg
bonbonki.jpg (16.06 KiB) Прегледано 1677 пъти
но от какво могат да се забъркат бонбоните без печене, така че да не стават на трохи, какво ги обединява :? Сещате ли се какво може още да се добави към суровите бонбони, като изключим сушените плодове и ядките :?: за по-голямо разнообразие? Според вас, биха ли понесли бонбоните без печене пресни плодове, като банани :?

Re: Бонбони без печене, с какви продукти да забъркам?

09 Окт 2014, 12:18

Сестра ми правеше такива бонбончета и единственото, което ги събираше на топченца е таханът и самата влага на сушените плодове или евентуално, ако се добави мед, но течен. А и бананови бонбони, също не би трябвало да има проблем да се получат както трябва, може да опиташ и с бонбони от сушени плодове, просто вътре са скриеш парченце плод, но трябва да е мъничко. За овалването може в какао, сусам, натрошени ядки, каквото се сетиш ;)

09 Окт 2014, 13:35

Аз предпочитам не толкова здравословен, но пък много бърз начин за приготвяне на бонбони, пак без печене с бисквити, конфитюр/мармалад и ядки, за овалване - каквото сметнете за добре, просто всичко се разтрошава и смесва, след това може да се оформи като топчета или на формички да се изреже, след като се оглади разстелено на блат ;)

08 Яну 2015, 10:57

много обичам такива бонбони, могат да се направят и по-хрупкави, като сложете малко овесени ядки в сместта - добре смелени, но не чак на брашно. Различни семенца, сушените плодове са задължителни, кокосът, какаото, хубавото на тези бонбони е, че може да се импровизира :)

16 Яну 2015, 17:19

Не ми харесват на мен тези бонбони, приличат ми на някакви сладки по-скоро.

28 Яну 2015, 11:21

Много харесвам такива бонбони, но никога не съм правила. :(( Но съм хапвала де, единственото, което не ми харесва е, че стават много меки някви.. :roll:

28 Яну 2015, 12:15

Pipilota написа:много обичам такива бонбони, могат да се направят и по-хрупкави, като сложете малко овесени ядки в сместта - добре смелени, но не чак на брашно. Различни семенца, сушените плодове са задължителни, кокосът, какаото, хубавото на тези бонбони е, че може да се импровизира :)

Не мисля, че подобен тип бонбони могат да станах хрупкави освен от ядките, които са в тях, иначе овесените такива няма как да си направят хрупкави, а и много после ще ти пука коремчето, като започнат да се раздуват :|

28 Яну 2015, 14:20

И аз не съм им почитател, яла съм такива, но приличат по-скоро на сладки, а не на бонбон.

06 Апр 2015, 14:04

Бисквити, масло, овесени ядки и не знам си какво, омесвате, правите на топчета и става, хаха :)

06 Апр 2015, 14:15

Локумът написа:Бисквити, масло, овесени ядки и не знам си какво, омесвате, правите на топчета и става, хаха :)

Той принципа май наистина е такъв, слагаш си неща, които ти харесват. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4