Бонбони без печене, с какви продукти да забъркам?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Бонбони без печене, с какви продукти да забъркам?

Мнениеот niya_mazova » 09 Окт 2014, 12:13

Колкото по-хладно става времето навън, толкова повече ми се хапват сладорийки :)
Чудих се дълго какво да забъркам, което по възможност да е бързо, без много шоколадово истории и тогава се сети!

Може би е било миналата зима, приятелки ми казаха, че са си правили бонбони без печене, :idea: съответно без брашно, без яйца - повечко сушени плодове и ядки! Идеята ми се вижда супер, понеже няма да се занимавам и цапотя с шоколади и подобни, ще става бързо щом е без печене :idea:

Предполагам биха изглеждали по подобен начин,
bonbonki.jpg
bonbonki.jpg (16.06 KiB) Прегледано 1676 пъти
но от какво могат да се забъркат бонбоните без печене, така че да не стават на трохи, какво ги обединява :? Сещате ли се какво може още да се добави към суровите бонбони, като изключим сушените плодове и ядките :?: за по-голямо разнообразие? Според вас, биха ли понесли бонбоните без печене пресни плодове, като банани :?
niya_mazova

Re: Бонбони без печене, с какви продукти да забъркам?

Мнениеот annydance » 09 Окт 2014, 12:18

Сестра ми правеше такива бонбончета и единственото, което ги събираше на топченца е таханът и самата влага на сушените плодове или евентуално, ако се добави мед, но течен. А и бананови бонбони, също не би трябвало да има проблем да се получат както трябва, може да опиташ и с бонбони от сушени плодове, просто вътре са скриеш парченце плод, но трябва да е мъничко. За овалването може в какао, сусам, натрошени ядки, каквото се сетиш ;)
annydance

Мнениеот M.Tasheva » 09 Окт 2014, 13:35

Аз предпочитам не толкова здравословен, но пък много бърз начин за приготвяне на бонбони, пак без печене с бисквити, конфитюр/мармалад и ядки, за овалване - каквото сметнете за добре, просто всичко се разтрошава и смесва, след това може да се оформи като топчета или на формички да се изреже, след като се оглади разстелено на блат ;)
M.Tasheva

Мнениеот Pipilota » 08 Яну 2015, 10:57

много обичам такива бонбони, могат да се направят и по-хрупкави, като сложете малко овесени ядки в сместта - добре смелени, но не чак на брашно. Различни семенца, сушените плодове са задължителни, кокосът, какаото, хубавото на тези бонбони е, че може да се импровизира :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Slavena » 16 Яну 2015, 17:19

Не ми харесват на мен тези бонбони, приличат ми на някакви сладки по-скоро.
Slavena

Мнениеот Lollipop » 28 Яну 2015, 11:21

Много харесвам такива бонбони, но никога не съм правила. :(( Но съм хапвала де, единственото, което не ми харесва е, че стават много меки някви.. :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Mauritius » 28 Яну 2015, 12:15

Pipilota написа:много обичам такива бонбони, могат да се направят и по-хрупкави, като сложете малко овесени ядки в сместта - добре смелени, но не чак на брашно. Различни семенца, сушените плодове са задължителни, кокосът, какаото, хубавото на тези бонбони е, че може да се импровизира :)

Не мисля, че подобен тип бонбони могат да станах хрупкави освен от ядките, които са в тях, иначе овесените такива няма как да си направят хрупкави, а и много после ще ти пука коремчето, като започнат да се раздуват :|
Mauritius

Мнениеот S_Milenska » 28 Яну 2015, 14:20

И аз не съм им почитател, яла съм такива, но приличат по-скоро на сладки, а не на бонбон.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Локумът » 06 Апр 2015, 14:04

Бисквити, масло, овесени ядки и не знам си какво, омесвате, правите на топчета и става, хаха :)
Аватар
Локумът

Мнениеот qwerryyy » 06 Апр 2015, 14:15

Локумът написа:Бисквити, масло, овесени ядки и не знам си какво, омесвате, правите на топчета и става, хаха :)

Той принципа май наистина е такъв, слагаш си неща, които ти харесват. :)
Аватар
qwerryyy

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети