Как правите грис халвата по-вкусна за децата?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Как правите грис халвата по-вкусна за децата?

Мнениеот Pipilota » 02 Сеп 2015, 14:20

Lili_pili написа:Аз също си мисля, че ако има ядки хич няма да е лошо, ще е доста вкусно дори, но ще стане още по-тежка, мисля си, че и карамел би ѝ отивала на грис халвата. ;)

Може би с карамелизирани ядки ще стане жестоко, но ще е доста тежко хапване, аз също съм против фъстъците, твърде специфични са, не са подходящи за нищо, освен за хапване сами.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Malina » 09 Сеп 2015, 11:22

Не вярвам да пропуснат нещо много ценно от хранителна гледна точка ако не ядат грис халва, така че може и изобщо да не им давате :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Yunona » 09 Сеп 2015, 12:30

Malina написа:Не вярвам да пропуснат нещо много ценно от хранителна гледна точка ако не ядат грис халва, така че може и изобщо да не им давате :)

Абсолютно ДА :)
Грис халвата беше кошмарът от детската градина (както и грисът с мляко). Съвсем естествено, моите деца също пораснаха без това кулинарно творение.
В нея наистина няма полезно и ценно за здравето, че да си струва да я правите привлекателна за дечицата. Особено при това изобилие от възможности днес :)
Yunona

Мнениеот Локумът » 09 Сеп 2015, 13:19

Въпрос на вкус, ама наистина не им е необходима на децата, ама аз си я обичам много, така вкусна и лъскава. Дядо ми Бог да го прости правеше супер вкусна грис халва! :)
Аватар
Локумът

Мнениеот Pipilota » 09 Сеп 2015, 14:21

Malina написа:Не вярвам да пропуснат нещо много ценно от хранителна гледна точка ако не ядат грис халва, така че може и изобщо да не им давате :)

И това е така :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Slavena » 06 Окт 2015, 11:00

защо да не е необходима за децата, ние често ядем грис и е много вкусен на нас ни харесва, малкия си хапва често почти всяка седмица правя, слагам мед и различни ядки, които даже карамелизирам.
Slavena

Мнениеот sofi_black » 06 Окт 2015, 12:03

Slavena написа:защо да не е необходима за децата, ние често ядем грис и е много вкусен на нас ни харесва, малкия си хапва често почти всяка седмица правя, слагам мед и различни ядки, които даже карамелизирам.

Хммм... върна ми детски спомени разни... Да, аз поне много го обичах, а и мама много вкусен го правеше, но ние май сме от малкото, които го обичат :idea: :lol:
sofi_black

Мнениеот Kremiliya » 30 Окт 2015, 15:31

Може вместо да я заглаждате на грис-халва ад провбате още докато е топла да им я дадете и като е на крем-кашичка. Много повече им се харесва.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот franky » 30 Окт 2015, 17:45

Kremiliya написа:Може вместо да я заглаждате на грис-халва ад провбате още докато е топла да им я дадете и като е на крем-кашичка. Много повече им се харесва.

Да, вариант е и с повечко млекце, супер ще стане!
franky

Мнениеот mix_twix » 08 Дек 2015, 17:29

И аз я ям топла, много е яка, още
"течна", после вече не е толкова вкусна сякаш. :Р
Аватар
mix_twix

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети